CA

Totes les notícies

La presidenta del Consell coneix el programa d’Acampaesport de primera mà

La presidenta del Consell coneix el programa d’Acampaesport de primera mà

(09/08/2019)

La Direcció Insular d’Esports acull per tercer any consecutiu les estades esportives i d’aventura per a infants i joves mallorquins, que apleguen 1.000 nines i nins en edat escolar cada estiu.

Avui la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha visitat juntament amb el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra i la directora insular d’Esports, Margalida Portells; els nins, nines i monitors que participen en l’Acampaesport, una estada esportiva d’estiu per a infants i famílies. Per tercer any consecutiu, la Direcció Insular d’Esports ha posat en marxa aquestes jornades que combinen esport, aventura i entorn natural, i que es duen a terme al Casal de colònies Sant Guillem i Sant Antoni d’Artà. Com a novetat, enguany s’hi incorporen noves dinàmiques de joc i esports aquàtics, per aprofitar l’entorn de la Colònia de Sant Pere, on s’allotgen les persones que hi participen. L’Acampaesport va començar l’1 de juliol passat i s’allargarà fins a l’1de setembre, en períodes setmanals. Aquest estiu ha acollit al voltant de 1.000 participants.

El 2017 la Direcció Insular d’Esports, vinculada al Departament de Turisme i Esports del Consell de Mallorca, va posar en marxa l’Acampaesport. Un projecte de lleure adreçat a infants i joves en edat escolar, per oferir un servei públic a famílies que sigui conciliador i aporti valors socials. L’objectiu és proporcionar una estada que inclogui la pràctica de disciplines esportives poc conegudes com hoquei, vòlei, handbol, escalada, tir amb arc o piragua, entre d’altres, i jocs com psicomotricitat, equilibri o ball. Tot això gaudint d’un entorn natural privilegiat a Mallorca, que permet descobrir la natura i les peculiaritats de diferents àrees.

L’Acampaesport s’ubica dins el programa «Jocs esportius escolars», que fomenta ambients per aprendre i compartir d’una manera educativa, entretinguda i divertida. Aquest programa s’adreça a famílies amb fills d’entre 7 i 16 anys. L’objectiu futur del servei és assolir una quota de participació significativa d’infants procedents de llistes de l’Institut Municipal d’Afers Socials (IMAS), per integrar-los de manera socioeducativa en el circuit esportiu.

Des del 2017, han passat pel programa gairebé 5.000 infants. La Direcció Insular d’Esports ha anat incorporant nous esports i activitats i s’ha mogut per diferents àrees geogràfiques illenques. Així mateix, l’any 2018 es varen organitzar estades de cap de setmanes per a famílies en el mateix emplaçament, per estendre l’activitat esportiva entre els infants des de les edats més primerenques, fora de l’escola i acompanyats del seu entorn familiar.