CA

Totes les notícies

14.200 infants han participat en les activitats «Fires i festes» a 48 municipis mallorquins

14.200 infants han participat en les activitats «Fires i festes» a 48 municipis mallorquins

(01/10/2019)

L’àrea d’Esports vol potenciar la pràctica d’exercici físic i joc lúdicoesportiu en l’àmbit familiar, fent feina en xarxa amb tots els ajuntaments de l’illa

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular d’Esports, ha arribat en el primer semestre de 2019 a 14.200 nines, nins i joves amb el seu programa nou «Fires i festes», mitjançant activitats desenvolupades junt amb 48 ajuntaments i altres entitats esportives, en espais oberts exteriors i emmarcades en celebracions puntuals o festes populars.

El catàleg de «Fires i festes» conté un conjunt d’activitats esportives i recreatives que pretenen contribuir al desenvolupament físic i social els infants en l’àmbit familiar, així com donar suport als nuclis de població de tots els pobles de Mallorca mitjançant la promoció esportiva. Aquest programa inclou jocs populars i tradicionals, multiaventura, psicomotricitat per als més petits, circuits de valors, esports col·lectius poc practicats, esports individuals i jocs d’aigua.

La Direcció Insular continuarà apostant per la continuïtat d’aquest tipus d’activitats al llarg de 2019-2020. L’educació en el lleure és peça clau en l’aprenentatge i la socialització dels infants i joves. A través del joc es facilita el seu desenvolupament, no sols físic sinó també mental, d’una manera educativa i entretinguda.

De les 215 activitats d’aquesta temporada, més de la meitat –109 jornades en total– han estat realitzades a places de pobles. Les 106 restants han estat desenvolupades a associacions veïnals o culturals amb un caire integrador o solidari, en col·laboració amb altres ens públics o clubs esportius.