CA

Salut i revisions mèdiques

Si el cor batega amb força per al teu equip, ha de bategar amb salut. Sergi Darder, jugador del RCD Mallorca

Més informació

Nou programa «Suma't» 2024-25

Més informació

Curses a la serra de Tramuntana

Més informació

Els pobles projecten 293 espais esportius millorats o nous gràcies als 12 milions que ha aportat el Consell de Mallorca

Els pobles projecten 293 espais esportius millorats o nous gràcies als 12 milions que ha aportat el Consell de Mallorca

(17/10/2024)

  • Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports

Un 50 % de les noves infraestructures seran pistes de pàdel, que és l’esport que més creix en sol·licituds

El Consell de Mallorca ha aprovat la concessió de subvencions a favor dels ajuntaments de l’illa per crear instal·lacions esportives noves o millorar les ja existents. Avui 51 corporacions han sabut l’import del seu ajut que, en total, suma 12 milions d'euros. Una subvenció important que es veurà materialitzada entre el 2024 i el 2026.

Els ajuntaments, que ja han informat oficialment dels seus projectes a la institució insular, volen fer 293 actuacions en espais esportiu en els pròxims anys, el 81 % dels quals seran reformes, ampliacions o millores, i un 19 % espais de nova creació. L’objectiu és fomentar l’activitat física i incrementar la qualitat dels espais esportius als municipis, on cada vegada hi ha més demanda d’aquest tipus d’espais.   

El vicepresident segon i conseller del Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard; el director insular d'Esports, Toni Prats, i els tècnics de l’àrea esportiva del Consell de Mallorca, s’han reunit amb els batles a Tirme per informar-los de la quantitat que se’ls ha atorgat i de les passes que cal seguir des d’ara per aprovar i signar el conveni.

El conseller Bestard ha assenyalat que «aquesta quantiosa subvenció, la més important dels darrers anys, respon a la demanda de molts ajuntaments que ens sol·liciten suport econòmic per impulsar els seus projectes esportius». A més, ha afegit que «l’objectiu és col·laborar amb les entitats locals de Mallorca, per augmentar la qualitat i quantitat d’instal·lacions esportives públiques a l'illa».

Quant al repartiment dels imports, es preveu una dotació fixa de 115.384 € per a cada ajuntament, mentre que la resta de l'import es concedirà de manera proporcional al nombre d’habitants de cada municipi.


Pàdel i futbol, esports més renovats

Dels 293 projectes que han presentat les entitats locals al Consell de Mallorca, destaca que un 24 % de les sol·licituds són equipaments, és a dir, material per desenvolupar l’activitat esportiva, encapçalats pels vídeo-marcadors.

Un 17 % són reformes a espais complementaris, com vestidors; un 14 % reformes de paviments i un 10 % millores per a l’eficiència energètica, una tendència a l’alça, amb la renovació, principalment, de lluminàries.Quant a les noves infraestructures, Mallorca comptarà amb 32 noves pistes o camps de gespa. Per modalitats esportives, el pàdel suposa un notori 50 % de les actuacions que es faran i és l’esport que més creix en demanda d’espais.