CA

Salut i revisions mèdiques

Si el cor batega amb força per al teu equip, ha de bategar amb salut. Sergi Darder, jugador del RCD Mallorca

Més informació

Nou programa «Suma't» 2024-25

Més informació

Curses a la serra de Tramuntana

Més informació

El Consell de Mallorca recupera el Gran Premi del Criador, un clàssic del trot balear que torna a la pista

El Consell de Mallorca recupera el Gran Premi del Criador, un clàssic del trot balear que torna a la pista

(09/10/2024)

  • Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports

L'Hipòdrom de Son Pardo serà l'escenari de la prova que torna aquest dissabte, dia 12 d'octubre, totalment renovada

El Consell de Mallorca, a través de l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca (IEHM), recupera el Gran Premi del Criador, una cursa emblemàtica que no es disputava des de feia anys i que ara torna al calendari de l'Hipòdrom de Son Pardo totalment renovada.

L'acte de presentació ha anat a càrrec del vicepresident segon del Consell de Mallorca i Conseller de Medi Ambient, Medi rural i Esports, Pedro Bestard, acompanyat del president del IEHM, Gaspar Oliver, i del president de la FBT, Juan Llabata. El vicepresident segon ha «animat tots els ciutadans a gaudir del Gran Premi del Criador, a defensar les nostres tradicions i cultura, en el marc d'una data tan assenyalada com és el 12 d'octubre».

«Hem volgut que aquest premi se celebri el 12 d'octubre, coincidint amb aquest dia festiu tan important per als espanyols i que hem volgut posar en valor», ha assenyalat Pedro Bestard, qui ha afegit que «per a nosaltres és una satisfacció poder sumar al calendari de curses una cursa més, que a més és un clàssic que enguany hem pogut recuperar. D'aquesta manera, continuam reafirmant el nostre compromís amb el món del trot».

El foment de la cria del cavall trotador espanyol és l’objectiu principal de totes les entitats del sector del trot adreçat a consolidar i augmentar els naixements de cavalls de trot dins la nostra comunitat autònoma, i enfortir l'activitat ramadera de producció de cavalls dins el sector agrari. És per això que, gràcies al treball conjunt de diverses entitats clau del sector hípic balear, la tornada del Gran Premi del Criador ja és una realitat.

Aquesta cursa renovada té un recorregut de 2.650 metres i una dotació de 84.440 euros en premis. 16 participants lluitaran per recórrer la distància en el menor temps possible i poder aconseguir el trofeu de campió.