CA

Medicina esportiva

El Servei de Medicina Esportiva del Consell de Mallorca posa a l’abast dels joves esportistes d’entre 6 i 16 anys un paquet de 12.000 revisions sense cost.

L’objectiu és millorar la medicina preventiva, ampliar la cobertura a federacions i clubs, i acostar el servei als ajuntaments d’una manera més directa i extensiva.

Les revisions mèdiques del Consell inclouen una valoració cardiorespiratoria, una exploració ortopomètrica o valoració postural, i una valoració funcional. Si es detecten patologies destacables, es fa una derivació a una exploració específica amb els especialistes adequats.

El Consell disposa de quatre centres comarcals habilitats per fer exploracions mèdiques a Palma, Calvià, Inca i Manacor.

medesport@conselldemallorca.net

El Consell de Mallorca col·labora en xarxa amb les federacions i els ajuntaments en la nova campanya «Va de Segons»: conscienciació sobre la reanimació cardiopulmonar com a passa indispensable per salvar vides. 


 

El Consell de Mallorca en col·laboració amb la Federació de Futbol de les Illes Balears, ha fet un vídeo i cartells instructius que arribarà a federacions i ajuntaments. L’objectiu és fomentar i motivar una actuació ràpida dels testimonis en cas d’accidents cerebrovasculars i cardiovasculars als espais esportius.

La campanya #VadeSegons està protagonitzada per Guillermo Cuadra, àrbitre de primera divisió que forma part de la llista de col·legiats FIFA, i Carlos Barrón, futbolista porter del Palma Futsal de la primera divisió espanyola de futbol sala i jugador internacional amb la selecció. 

Activitats:

  • Actualització del «Protocol de reanimació cardiopulmonar (RCP) adaptat a la situació covid-19» per fomentar una actuació ràpida en casos d’accidents esportius.
  • Vídeo informatiu per inserir a les plataformes formatives i xarxes de comunicació de les federacions.
  • Cartell amb les passes per fer una actuació RCP per als poliesportius municipals de Mallorca.
  • Suport tècnic a federacions, clubs i ajuntaments.
  • Jornada professional telemàtica dins del programa «Observatori Esportiu de Mallorca», al voltant d’un tema d’actualitat.

Revisions mèdiques

La medicina de l’esport té un sentit preventiu i la millor prevenció és fer una revisió mèdica adequada a cada edat i a cada modalitat esportiva.

Les revisions mèdiques del Consell de Mallorca inclouen 3 tipus d'exploracions:

Valoració cardiorespiratòria: fonamental en els esportistes de competició i en els que presenten problemes de tipus respiratori o cardiològic. Pot ajudar en el diagnòstic de patologies cardíaques associades a la mort sobtada.

Valoració ortopomètrica o valoració postural: és important principalment en edat de creixement perquè les desalineacions de membres inferiors, alteracions de columna, de maluc o de genolls poden implicar posicions vicioses o lesions de sobrecàrrega.

Amb aquestes dades es pot donar informació molt important al personal tècnic i als entrenadors de l’estat fisiològic dels seus esportistes. També serveixen per millorar la condició física general i les condicions específiques de potència i resistència. 

A documents relacionats trobareu un document amb els centres on es fan revisions a càrrec del Consell.

 

 

Documents relacionats