Les sessions esportives «Mou-te amb salut» del Consell de Mallorca arriben a més de 1.800 participants el curs 2024-25
Les sessions esportives «Mou-te amb salut» del Consell de Mallorca arriben a més de 1.800 participants el curs 2024-25
(24/10/2024)
- Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports
93 grups a 50 ajuntaments i 8 llars d’ancians practiquen exercici regular dos dies per setmana que serveix com a eina de vida activa i sociabilitat
El programa d’exercici regular per a gent gran «Mou-te amb salut!», promogut per Esports del Consell de Mallorca, ha arrancat la temporada 2024-25 a 50 pobles amb una xifra de 1.860 inscrits en 93 grups diferents, un 27 % més de participants que el curs 2023-24.
Avui, el vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, i el director insular Toni Prats han visitat els 8 grups actius que han arrancat el curs a Alcúdia, i han estat rebuts per les autoritats locals: la regidora d’Educació, Esports i Igualtat, Verónica Caro; la regidora de Cultura i Festes, Àngela Amer, i el regidor Juan José Sendín. En la visita han pogut conèixer i xerrar amb els participants d’aquesta activitat al poliesportiu municipal, un grup nombrós de 160 persones que fan dues sessions setmanals d’exercici físic sense cost.
El Consell consolida, així, el «Mou-te amb salut!», que compta amb sessions regulars de tonificació i càrdio dos dies per setmana, a places o pavellons públics. El conseller Bestard ha destacat que «aquesta activitat té molt bona acceptació i permet que la gent gran faci exercici sense cost, mantenint unes rutines actives setmanals i, sobretot, que es trobin en comunitat».
Foment esportiu i social
El programa «Esport per a adults» del Consell de Mallorca vol contribuir a l’envelliment actiu i s’adreça a dos grups d’edat: un de la segona edat, entre 40 i 60 anys, i un altre de més de 60 anys. L’objectiu és fomentar l’hàbit de vida activa a través dels ajuntaments mallorquins, i donar suport a la prevenció del sedentarisme.
Les activitats per a adults també adopten, en alguns casos, una funció d’acompanyament social, ja que permeten que les persones es trobin als municipis de manera regular i que estableixin vincles a través de l’esport.