CA

Totes les notícies

Les federacions rebran nous ajuts a la digitalització i disposaran amb prioritat de Sant Ferran i el servei de revisions mèdiques

Les federacions rebran nous ajuts a la digitalització i disposaran amb prioritat de Sant Ferran i el servei de revisions mèdiques

(17/10/2022)

El Consell ha augmentat un 10 % els ajuts a federacions en les darreres quatre temporades i dobla la subvenció al teixit esportiu 2022-2023 per arribar a més clubs.

El passat 10 d’octubre diversos representants d’Esports del Consell de Mallorca, entre ells el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, i la directora insular d’Esports, Marga Portells, es varen reunir amb presidents i tècnics de les federacions esportives de Balears al Palau del Consell, per tal d’explicar les novetats que els afavoriran en la nova temporada 2022-2023, així com les activitats de l’estrenat Catàleg de serveis esportius. Per primera vegada es va aconseguir reunir un total de 35 federacions, en una cita que permet millorar la dinàmica de feina de la Direcció Insular d’Esports. 

Entre les principals novetats presentades es troba la subvenció de nova creació a la qual les federacions podran optar en el període 2022-2023. Es tracta de les ajudes a la digitalització per a federacions esportives de Mallorca, que té per objectiu millorar el nivell tecnològic de les entitats, mitjançant la implantació d’equipaments i aplicacions informàtiques amb la finalitat d’incrementar l’eficiència dels seus processos i serveis, facilitant la relació amb les persones usuàries. Aquesta convocatòria, que s’està posant a punt, comptarà amb 150.000 € de crèdit disponible per a l’adquisició d’equips, llicències o infraestructura en l’àmbit de la tecnologia de la informació i la comunicació (TIC).

Un altre punt destacat és l’increment de les quanties destinades a les subvencions nominatives, ajuts directes que cada any reben les federacions. El Consell ha incrementat un 10 % l’import a federacions en les darreres quatre temporades, passant de 949.349 € el 2018-2019 a 1.045.854 € en la temporada 2022-2023. 

Així mateix, cal destacar una segona línia amb la qual també es dona suport econòmic a les federacions, consistent en la subvenció al teixit esportiu, que enguany dobla l’aportació i passa de 300.000 € a 700.000 €. Aquests ajuts es destinen a federacions, clubs esportius, fundacions, associacions i qualsevol altra entitat sense ànim de lucre. Els conceptes subvencionables són la promoció de la pràctica esportiva regular, el desenvolupament d’esdeveniments puntuals o la participació en el programa insular «Jocs esportius escolars» del Consell de Mallorca. Un increment important que augmenta el suport a l’activitat esportiva en edat escolar.

Altres capítols d’interès per a federacions són l’ús exclusiu de les instal·lacions del poliesportiu Sant Ferran recentment renovades, propietat de la Direcció Insular d’Esports, i la prioritat a l’hora de fer les 12.000 revisions mèdiques que el Consell posa a l’abast d’esportistes joves. En la temporada 2022-2023 també es posa a la seva disposició la instal·lació del plató digital que el Consell té a Son Pardo, per fer activitats diverses, tant a nivell formatiu com informatiu. Unes instal·lacions totalment equipades, que poden usar de manera polivalent per fer col·loquis, programes o formacions en directe, connexions amb campionats, etc.

I, per acabar, el Consell estrenarà el 2022-2023 noves estades esportives temàtiques en col·laboració amb diferents federacions, com les de judo, el pròxim mes de novembre, o les activitats específiques de golf, a les quals la federació ha donat suport en un dels hotels incorporats, el Protur Safari Natura Parc, el mes d’octubre. Tal com ha comentat el conseller Serra «la tendència és col·laborar de la mà de les federacions, cada cop més, en tots els nostres programes, bé a través d’assessorament o bé mitjançant el desenvolupament d’activitat esportiva amb el suport federat com a guia».