CA

Totes les notícies

La VI edició de Curses a la Serra de Tramuntana ha arribat a més de 2.000 nins i nines, i deu municipis

La VI edició de Curses a la Serra de Tramuntana ha arribat a més de 2.000 nins i nines, i deu municipis

(23/11/2019)

Les curses organitzades per la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca i el Consorci Serra de Tramuntana, apropen el patrimoni natural a les famílies.

Avui ha tengut lloc la darrera cursa del «VI Circuit de curses infantils a la Serra de Tramuntana» a Lluc. Un programa esportiu del Consell de Mallorca que enguany ha arribat a deu poblacions i més de 2.000 infants, entre corredors i escolars, organitzat per l’àrea d’Esports i el consorci Serra de Tramuntana. El conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha destacat «la importància del programa de curses a la Serra per la integració d’esport i de paisatge natural». Per la seva banda, la consellera de Territori, Maria Antònia Garcias, afirma que «des del Departament hem apostat pels valors de la Serra, no només des del punt de visa paisatgístic i de  protecció, sinó també des de la vessant social. La interacció de les persones amb la Serra, en aquest cas les més joves mitjançant l'esport és una manera de lligar els valors de l’esport amb els valors patrimonials, un objectiu que promovem des del Consorci Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial».

El circuit de curses infantils s’ha consolidat com un dels programes més seguits de l’àrea d’Esports del Consell, per això enguany ha arribat a la sisena edició. En Tòfol Castanyer, corredor solleric, reforça cada carrera amb una xerrada prèvia als centres educatius. Els municipis que hi han participat al 2019 són Bunyola (Raixa), Calvià (Galatzó), Lloseta, Sóller, Campanet (Ses Fonts Ufanes), Fornalutx, Banyalbufar, Valldemossa, Mancor de la Vall i Lluc. Es tracta de curses per a totes les edats, des de nadons fins a 17 anys, que van dels 150 als 4.500 metres, en circuits integrats al màxim en la natura o en l’entorn. L’objectiu és fomentar l’exercici físic en l’àmbit familiar i potenciar el binomi Serra de Tramuntana i esport de muntanya. 

Entre les novetats d’aquesta edició cal destacar, d’una banda, la obertura de les carreres a adults, per tal que pares i mares puguin participar i dotar de caràcter familiar a l’activitat. D’altra, la visita guiada als municipis, que ha permès conèixer la història dels pobles i de l’entorn. I, per últim, la proposta de tallers relacionats amb el medi natural i el context de Patrimoni UNESCO. 

El programa de curses es reforça amb xerrades prèvies als centres educatius en horari lectiu, a càrrec d’un dels corredors de muntanya mallorquins més actius, en Tòfol Castanyer, que col·labora amb el Consell en el programa «Els valors de l’esport». Aquesta activitat afavoreix el lligam de l’esport amb les escoles i els instituts, mitjançant la transmissió de valors, i ha permès arribar amb 8 xerrades a més de 250 alumnes.