CA

Totes les notícies

El programa «Jugam amb l’elit» de l’àrea d’Esports del Consell de Mallorca arribarà a 10.000 escolars el 2020 

El programa «Jugam amb l’elit» de l’àrea d’Esports del Consell de Mallorca arribarà a 10.000 escolars el 2020 

(12/11/2019)

La col·laboració amb clubs mallorquins fomenta els valors associats a l’esport, de la mà de jugadors professionals de bàdminton, bàsquet, futbol sala, handbol, hoquei, futbol, voleibol i esport adaptat.


La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller executiu del Departament de Turisme i Esports del Consell de Mallorca, Andreu Serra, han presentat el programa «Jugam amb l’elit», una col·laboració de la Direcció Insular d’Esports amb onze clubs esportius de primer nivell mallorquí, que acosta els valors de l’esport a escoles i entitats esportives, mitjançant circuits i tallers amb esportistes professionals. 

A l’acte, on s’ha firmat l’acord de col·laboració institucional, han assistit els presidents i representants dels clubs esportius pertanyents al programa: B The Travel Brand Mallorca Palma, Club Bàdminton Palma, Club Handbol Marratxí, Discaesports, Espanya Hoquei Club, Club Volei Manacor, Urbia Voley Palma, Voley Ciutat Cide, Palma Futsal i RCD Mallorca. L’esdeveniment també ha comptat amb la presència a la taula de Jordi Mulet, director general del club de bàsquet B The Travel Brand Mallorca Palma, com a representant dels diferents clubs d’elit en la presentació. 

El programa «Jugam amb l’elit» arribarà el 2020 a gairebé 10.000 infants de Mallorca, perquè puguin compartir experiències amb esportistes d’elit, des d’una vessant lúdica i educativa. L’activitat es desenvolupa durant la temporada esportiva, mitjançant diferents formats: visites a centres escolars, diades esportives prèvies als partits oficials dels clubs d’elit, visites dels infants al club i a les instal·lacions, així com entrenaments conjunts entre els clubs d’elit i altres entitats esportives de Mallorca. 

En paraules de la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, «aquest programa té com a objectiu transmetre els valors de l’esport mitjançant els clubs i esportistes, aprofitant-ne la trajectòria i la imatge com a referent per al jovent». Un exemple de la proximitat de les institucions amb els principals clubs esportius de l’illa en pro del foment de l’educació esportiva. Per la seva part, el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, ha destacat que «la Direcció Insular d’Esports disposa d’una xarxa per promocionar l’esport i els valors que implica». L’objectiu és la tasca conjunta entre el Consell de Mallorca i els seus programes de feina i els ajuntaments, clubs i entitats esportives, centres educatius i demés institucions associades a l’esport base mallorquí.

Direcció Insular d’Esports: 25 anys impulsant l’esport base a Mallorca
Durant el 2020, la Direcció Insular d’Esports, vinculada al Departament de Turisme i Esports del Consell de Mallorca, complirà 25 anys. Una de les competències adscrites en aquesta àrea és la promoció esportiva en edat escolar, com a complement de les activitats educatives homologades i de l’esport de competició federat. La culminació d’aquesta fita serà la XIX Gala de l’Esport, que està prevista per al febrer de l’any vinent i premiarà els mèrits i l’esforç dels esportistes mallorquins més destacats en categories infantils i juvenils, així com les federacions i entitats que desenvolupen una tasca esportista de primer ordre.