CA

Totes les notícies

El Consell reconeix el mèrit de 172 joves esportistes i personal tècnic de setze federacions pels podis a campionats nacionals i internacionals

El Consell reconeix el mèrit de 172 joves esportistes i personal tècnic de setze federacions pels podis a campionats nacionals i internacionals

(21/10/2019)

L’acte també ha homenatjat l’atleta pobler Tolo Fiol per la gesta aconseguida a la Sparthatlon de Grècia el setembre passat, amb un temps de menys de 36 hores per recórrer els 246 km d’Esparta a Atenes

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular d’Esports, ha atorgat un reconeixement esportiu a joves esportistes de les categories alevina, infantil i cadet que han fet podi al llarg del 2019. L’acte, que ha tingut lloc a l’Auditori de Porreres, ha comptat amb l’assistència de la presidenta del Consell, Catalina Cladera; del conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, i de la directora insular d’Esports, Marga Portells.

Ha estat un esdeveniment públic on 172 esportistes de setze federacions han vist reconeguda la feina feta a diferents campionats nacionals i internacionals. Han assistit a l’acte aproximadament 400 persones, entre representants d’ajuntaments i de federacions, personal tècnic esportiu, família i amistats.

Davant aquest públic, la presidenta Cladera ha afirmat que «el Consell aposta per la capacitat educativa i social de l'esport com a instrument per millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Per això, d'acord amb la seva funció d'eina de suport i cooperació amb els ajuntaments, afavorim la millora de la qualitat de la xarxa d'equipaments esportius locals i també, de manera especial, el desenvolupament de polítiques esportives municipals que reforcin aquest paper clau de l'esport en la formació en els valors que defineixen la nostra societat».

L’acte de reconeixement esportiu l’han conduït els esportistes olímpics Xavi Torres i  Joan Llaneras, dos referents en l’esport mallorquí i de l’àmbit mundial per les seves carreres en l’àmbit de la natació paralímpica i el ciclisme, respectivament.

El Consell de Mallorca ha volgut reconèixer la feina feta també per les federacions, concretament les de les següents modalitats: bàdminton, ball esportiu, bàsquet, billar, ciclisme, escacs, gimnàstica, lluita olímpica, natació, pàdel, piragüisme, tennis, tir amb arc, tir olímpic, vela i voleibol.  

A l’acte també s’ha fet un homenatge al corredor pobler Tolo Fiol per la gesta aconseguida en la Sparthatlon de Grècia el mes de setembre passat, una cursa d’ultrafons on va aconseguir una marca destacada: fer els 246 km d’Esparta a Atenes en menys de 36 hores.

El Consell de Mallorca, a través de la Direcció Insular d’Esports, du a terme aquest acte des de 2017, per reconèixer els èxits dels esportistes i la feina feta pel personal tècnic esportiu que els acompanyen i preparen. Com ha destacat el conseller, Andreu Serra, es tracta d’«un equip de valor incalculable, moltes vegades a la rereguarda posant els fonaments, que sovint és poc reconegut tot i ser molt admirable».

L’àrea d’Esports del Consell treballa al llarg de l’any amb 34 federacions esportives en el programa «Esport escolar federat», mitjançant l’aportació de 950.000 € en concepte de subvencions dineràries o en espècie, per donar suport a les competicions i activitats de la temporada esportiva. L’objectiu és treballar en l’esport en edat escolar fins als setze anys, a mode d’aposta pel futur de l’esport. Segons el conseller Serra, «el departament de Turisme i Esports del Consell treballa per fomentar l’esport base a Mallorca, amb l’objectiu de transmetre valors a infants i joves, i acosta una gran varietat  de modalitats esportives i hàbits saludables a escolars, famílies, joves...».