CA

Totes les notícies

El Consell de Mallorca i el RCD Mallorca presenten l'acord de patrocini per la temporada 22/23

El Consell de Mallorca i el RCD Mallorca presenten l'acord de patrocini per la temporada 22/23

(02/12/2022)

L’Estadi Mallorca Son Moix durà el nom de l’illa als circuits esportius de primera

El Consell de Mallorca i el RCD Mallorca han presentat avui l'acord de patrocini publicitari gestat en els darrers mesos i aprovat en ple executiu, que es durà a terme durant la temporada esportiva 2022-2023. Una presentació que el club ha aprofitat per donar a conèixer el nou nom de les instal·lacions esportives de primera. L'Estadi Mallorca Son Moix durà ara el nom de l'illa i les cometes del Consell més enllà de les fronteres mallorquines, posant en valor el foment de la mateixa denominació del club en els circuits esportius.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el CEO of Business del Real Mallorca, Alfonso Díaz, el conseller executiu de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, la directora insular d'Esports Marga Portells, l'equip tècnic del club i de la Direcció Insular d'Esports, així com els jugadors, han estat presents a la roda de premsa que fa oficial l'acord i el nou nom de l'estadi.

Cladera ha volgut destacar alguns dels objectius de l'acord, com el foment de valors esportius i socials, o la base de promoció illenca, i ha afirmat que «l'esport és una eina extraordinària de cohesió social i de desenvolupament personal a totes les edats», pilars en els quals el Consell de Mallorca fa feina des de l'àrea d'Esports amb la finalitat de la promoció esportiva i de foment d'hàbits entre la població mallorquina.

Díaz ha explicat alguns dels punts de l'acord, entre ells la inclusió de les cometes de la imatge de la institució insular en el nom de l'estadi. «A partir d'avui la vinculació del club i del Consell ja se simbolitza amb el nou nom del terreny de joc, Estadi Mallorca–Son Moix, on hi ha una presència indiscutible de les famoses cometes del Consell», ha afirmat l'encarregat de l'àmbit de negocis del club.

Així, el nou nom de l'estadi manté el topònim original, però, al mateix temps, fa un afegit qualitatiu de vinculació total amb tota l'illa, i amb el Consell. Un estadi que està en plena fase de reforma i inclou elements bàsics de sostenibilitat. I que, com a millores, també aportarà la substitució i adaptació de la cartellera i senyalització al català.

L'import amb el qual la institució té previst donar suport al club serà d'un màxim d'1.815.000 €, que el club haurà de justificar l'import econòmic en funció del retorn publicitari. En paral·lel a aquest contracte de patrocini, altres 11 clubs d'elit de Mallorca de diferents disciplines esportives ja tenen accés al contracte publicitari del Consell per a la contractació d'espais publicitaris en els seus recintes esportius.

En línia amb l'esport Mallorquí

La pràctica de l'esport a Mallorca suposa un element de primer ordre dins les prioritats del Consell de Mallorca. Des del Departament de Transició, Turisme i Esports es treballa pel foment la pràctica esportiva. D'una banda, a l'àmbit federat, amb l'oferta d'ajudes a totes les federacions esportives per a l'organització de competicions en categories de formació i els reconeixements de la Gala de l'Esport. Així mateix, el Consell té en marxa un ambiciós pla de renovació i construcció de noves infraestructures esportives a tots els municipis de Mallorca, al qual haurà dedicat 20 milions d'euros en els darrers 5 anys.

A més, dins de les diverses iniciatives que integren l'escut social del Consell, dirigit a fer més suportable el cost de la inflació, s'ha posat en marxa una mesura que inclou destinar 2,5 milions d'euros a fomentar l'esport federat en edat de formació, perquè les famílies puguin assumir el cost de la fitxa federativa dels seus fills.

Mallorca comptarà el 2023 amb nous espais esportius a l'aire lliure subvencionats per la institució, que els ajuntaments ubicaran als seus parcs municipals (skate parcs, àrees bio saludables o zones de cal·listènia a tall d'exemple) per tal d'amplificar la pràctica de l'activitat física i arribar a totes les edats.

Des de la Direcció Insular d'Esports s'han engegat nombroses campanyes de conscienciació i de valors en la pràctica esportiva. Jugam amb l'elit, EsportNet, etcètera. I la temporada 2022-2023, es doblaran les ajudes a clubs i entitats esportives per mitigar els efectes de la inflació. Cada club tindrà un ajut màxim de 3.000 € en comptes dels 1.500 € que tenia actualment. (la inversió total passa de 350.000 a 700.000 €)

Altres àmbits de treball de la institució gestionats des del departament de Transició, Turisme i Esports són el trot, com a un esport autòcton i aferrat a la nostra cultura i identitat. Durant la legislatura, a través de l'Institut de l'Esport Hípic de Mallorca, s'han destinat prop de 10 milions d'euros, tant per a les obres d'infraestructura i millora dels hipòdroms de Son Pardo i Manacor, com per a l'organització de competicions a través de la Federació Balear de Trot.

En darrer lloc, des de la Fundació Mallorca Turisme es dona suport a l'organització d'esdeveniments esportius de gran abast i difusió, com la Challenge de Ciclisme, el Mallorca Championship de Tennis, El ChampionsUCI Track de ciclisme en pista, el Road to Mallorca Golf, i tantes d'altres activitats.