CA

Totes les notícies

El Consell de Mallorca estrena el programa esportiu «Activa’t»: activitats per promocionar la pràctica d’exercici als municipis

El Consell de Mallorca estrena el programa esportiu «Activa’t»: activitats per promocionar la pràctica d’exercici als municipis

(14/04/2021)

Aquest programa arribarà a 23 pobles de menys de 4.000 habitants, amb quatre blocs esportius adaptats a diferents edats, des de psicomotricitat fins a excursions a la natura

La Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca posa en marxa una proposta esportiva nova per a ajuntaments. És el programa «Activa’t», de promoció esportiva, que ofereix un paquet d’activitat física complet per a persones de totes les edats. La proposta arribarà a 23 municipis de menys de 4.000 habitants, amb quatre blocs adaptats a diferents edats: Sus, amb jocs i psicomotricitat per a infants; En forma!, entrenament i ball per a adolescents; Valoram, xerrades d’esportistes d’elit a disposició dels consistoris, i senderisme i marxa nòrdica per a famílies dins el bloc Connectem!.

El programa pretén incentivar la pràctica esportiva als municipis petits, mitjançant propostes d’activitats puntuals. L’objectiu és crear interès per l’activitat física guiada, així com afavorir la participació de tothom i generar cohesió a través de l’esport. El Consell organitza les activitats i les posa a disposició de les regidories i personal tècnic d’esports, amb vista a generar grups organitzats, sempre seguint les mesures preventives establertes per la pandèmia en cada etapa.

La directora insular d’Esports, Margalida Portells, destaca que «les poblacions petites són l’objectiu d’aquest programa nou, perquè sempre tenen menys oferta per a grups petits». A més, ha afirmat que «volen suposar un complement actiu a les activitats que ja s’organitzen des del consistori i impulsar l’esport com a part activa dels seus programes i agendes».

Quatre blocs actius per dissenyar un programa complet

«Activa’t» inclou quatre blocs definits d’activitat esportiva segmentada per edats:

1. Sus (de 3 a 12 anys): jocs populars i tradicionals, psicomotricitat, esport adaptat i individual. Diades i jornades lúdiques que poden fer-se en grups petits.

2. En forma! (de 12 a 16 anys): introducció al ball modern i entrenaments funcionals.

3. Valoram (per a totes les edats): xerrades de valors amb esportistes en actiu, de la talla dels ciclistes Mavi Garcia i Joan Reinoso o els atletes Tòfol Castanyer i Bel Calero, entre d’altres. Tallers complementaris.

4. Connectem! (familiar): senderisme i marxa nòrdica amb trasllat i guiatge, per zones com Escorca, el camí de l’Arxiduc, el cap de ses Salines o la Volta del General a Banyalbufar, entre d’altres. Jornades completes amb trasllat.