CA

Totes les notícies

El Consell de Mallorca destina 10 milions en ajuts a la millora d’instal·lacions esportives municipals

El Consell de Mallorca destina 10 milions en ajuts a la millora d’instal·lacions esportives municipals

(16/03/2021)

 • La convocatòria s’emmarca en el pla Mallorca Reacciona i es destinarà a actuacions de reforma executades durant el període 2020-2022
 • És la segona convocatòria d’aquest tipus, que, sumats als 11,8 milions d’euros que es van destinar a la primera, suposen una inversió per a l’esport municipal de 21,8 milions.

Amb l’objectiu d’impulsar el foment de l’esport amb la col·laboració de les entitats locals, el Departament de Turisme i Esports del Consell de Mallorca subvenciona les tasques per  millorar, reformar i ampliar les instal·lacions esportives dels municipis de Mallorca. En aquest sentit es treballa en un ambiciós pla d’ajudes econòmiques per als ajuntaments dotat amb 10 milions, el qual s’enquadra en el pla Mallorca Reacciona i que suposarà un estímul a l’economia per pal·liar la recessió provocada per la covid-19. El pla és una segona convocatòria d’ajuts en aquest àmbit, que suposa una inversió, per part del Consell, de 21,8 milions d’euros en millores a instal·lacions esportives municipals.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha presentat la convocatòria a Santa Eugènia amb el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, i el batle del municipi, Pep Lluís Urraca.

Les accions subvencionables inclouen des de la reparació, substitució o millora dels components que ja hi ha (paviments, cobertes, tancaments o altres elements complementaris); les inversions dirigides a facilitar l’accés i l’evacuació de les persones; la implantació de sistemes de millora d’eficiència energètica, mediambiental o tecnològica, fins a poder executar noves infraestructures o la reconversió de les actuals amb l’objectiu d’adaptar-les a la nova normativa sanitària derivada de la covid-19 i així vetllar per la salut, tant de les persones usuàries com de les que treballen a la instal·lació esportiva. Tot això per a les obres efectuades entre l’1 de gener de 2020 i el 30 de juny de 2022. Es preveu que cada ajuntament pugui rebre una mitjana de 192.000 euros per aquestes intervencions en instal·lacions esportives.

Per detectar les necessitats d’intervenció als equipaments municipals, els tècnics esportius comarcals de la Direcció Insular d’Esports han treballat amb els ajuntaments i han fet una anàlisi acurada de la situació dels recintes esportius i n’han elaborat un diagnòstic precís. Fruit d’aquesta col·laboració, han sorgit múltiples propostes demandades pels consistoris, relacionades amb diferents tipus d’execucions que preveuen fer:

 • 15 actuacions de sostenibilitat mediambiental.

 • 24 obres en paviments esportius.

 • 8 actuacions a cobertes.

 • 16 intervencions en espais o elements complementaris en recintes esportius.

 • 9 actuacions en tancaments.

 • 5 infraestructures per facilitar i millorar l'accessibilitat o l’evacuació dels recintes esportius.

 • 9 construccions de noves instal·lacions esportives.

 • 9 paquets per adquirir material esportiu inventariable.

La presidenta Cladera ha destacat l'esforç del Consell per impulsar les inversions municipals arreu de Mallorca i dinamitzar l'economia local a través dels ajuntaments. De fet, amb aquesta nova convocatòria, ja s'hauran activat més de 70 milions d’euros perquè els ajuntaments executin projectes als seus municipis mitjançant les convocatòries del Pla d’Inversions per a obres i actuacions de competència municipal; en inversions municipals per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC); en inversions d’eficiència urbana i sostenibilitat; inversions de millora a municipis de la Serra de Tramuntana i aquests 10M€ en infraestructures esportives.

21,8 milions d’ajuts per als municipis en 7 anys

Quant a les instal·lacions que es varen executar en la convocatòria d’ajuts anterior, cal destacar que s’invertiren 11,8 milions dels quals en foren beneficiaris 47 municipis, amb actuacions de millora destacades relacionades amb les modalitats esportives següents:

 • Atletisme: renovació de les pistes a Capdepera i Muro.

 • Ciclisme: construcció d’un accés soterrat al velòdrom sa Voltadora de Sineu.

 • Tennis: intervencions a les pistes de Puigpunyent i Santa Margalida.

 • Natació: reforma de la piscina de Llubí.

 • Futbol: substitució de la gespa a Algaida i Son Servera i reforma integral del camp de futbol de Puigpunyent.

 • Bàsquet: tancament de la pista de Binissalem i renovació del paviment a Alcúdia.

També hi va haver altres demandes més genèriques, com la construcció de vestidors a Campanet i Son Carrió, la 1a fase de la reforma interior del poliesportiu d’Artà, obres al pavelló de Santa Maria, la substitució del tancament a la pista poliesportiva de Puigpunyent o el canvi d’ús de les pistes de tennis de ses Salines a pista multifuncional coberta.

Vídeos

visista sta eugenia