CA

Totes les notícies

El Consell aporta 2 milions i mig d'euros en ajuts a les famílies amb infants federats i 700 mil euros per a despeses de clubs i entitats

El Consell aporta 2 milions i mig d'euros en ajuts a les famílies amb infants federats i 700 mil euros per a despeses de clubs i entitats

(07/02/2023)

Els clubs i entitats esportives podran beneficiar-se d'una convocatòria que es duplica en quantitat respecte a 2022, per cobrir les despeses associades a organització d'esdeveniments, material i roba o trofeus i medalles, entre d'altres

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, i el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, rebuts pel batle de Marratxí, Miquel Cabot, han presentat avui les noves ajudes esportives destinades a les famílies, clubs i entitats mallorquines en una visita al Pla de na Tesa. El Consell de Mallorca obrirà una convocatòria de 2,5 milions d'euros dirigida a famílies amb infants federats per a la pràctica d'algun esport. Així mateix, la institució insular també posa a disposició dels clubs i entitats esportives sense ànim de lucre una línia de subvenció de 700 mil euros en concepte de despeses generades per a la seva activitat, una quantia que es duplica respecte a la convocatòria del 2022.

Els ajuts familiars a l'esport escolar federat estan destinats a infants i joves d'entre 6 i 16 anys, com a cobertura de les despeses d'inscripció a clubs esportius per a dur a terme activitats esportives federades de qualsevol modalitat, i en favor del foment de la pràctica esportiva federada. La finalitat d'aquesta convocatòria consisteix en una aportació de 200 euros per als esportistes nascuts entre el 2006 i el 2019, que estiguin federats, amb especial incidència a aquelles unitats familiars més necessitades de protecció. En el cas d'infants o joves amb diversitat funcional, seran admeses les sol·licituds d'aquells que hagin nascut entre els anys 2001 i 2019.

Cladera ha remarcat que «volem ajudar les famílies i garantir que cap infant o jove quedi exclòs de fer esport, a més de continuar impulsant la pràctica esportiva, en aquest cas federada, que suposa una activitat extraescolar molt demandada». Aquesta convocatòria de subvencions és un ajut econòmic per a les despeses derivades de la inscripció d'infants i joves a activitats esportives federades que es desenvolupin dins la temporada 2022-2023.

«És una mesura més de l'escut social que hem posat en marxa des del Consell amb la qual podrem arribar fins a 12.500 nins, nines i joves de Mallorca que fan esport federat», ha conclòs la presidenta del Consell. 

Així mateix, els clubs i entitats esportives sense ànim de lucre – el teixit mallorquí- podran optar fins als 3.000 euros en concepte de despeses associades a organització d'esdeveniments, material i roba o trofeus i medalles, entre d'altres. La subvenció, que ascendeix a un total de 700.000 euros, té per objecte fomentar la pràctica esportiva, apropant l'esport a la societat, mitjançant el suport a les despeses necessàries per a dur a terme l'activitat esportiva. En aquest cas, es subvencionen les despeses generades el 2022. Aquesta convocatòria d'ajuts ha duplicat enguany la seva quantia, passant dels 350.000 euros invertits l'any 2022 als 700.000 euros actuals.

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, juntament amb el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, es reuniran avui horabaixa al camp de futbol de Son Caulelles, Pòrtol, amb diversos clubs esportius de Marratxí. Durant la trobada els representants institucionals explicaran aquesta mesura de suport per a clubs i entitats esportives sense ànim de lucre de l’illa que es posarà en marxa des del Consell de Mallorca.

Requisits del nucli familiar

Per poder optar als ajuts econòmics, les famílies hauran d'haver tengut durant l'exercici fiscal del 2021 uns ingressos bruts màxims que, conjuntament entre la persona sol·licitant i els membres de la unitat familiar (sol·licitant i cònjuge o parella de fet), no poden superar els 50.400 euros anuals. Aquest import és la suma de les caselles 435 i 460 del model 100 de la declaració de l'impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF). En el cas de no estar obligats i no haver fet la declaració de l'IRPF, es tindran en compte les imputacions que constin a l'Agència Estatal de l'Administració Tributària.

Els tràmits seran telemàtics i àgils, amb una declaració responsable. Es gestionaran a través de la seu electrònica del Consell de Mallorca, amb l'entrada en vigor de la gestió cent per cent telemàtica. Les famílies i entitats podran realitzar-los amb certificat o DNI digital.

Per sol·licitar els ajuts, famílies i entitats disposaran d'un termini de 20 dies hàbils per presentar-les des de la publicació de la convocatòria al BOIB, prevista per a la setmana vinent.

Impuls a la inversió municipal en equipaments esportius

L'impuls del Consell a l'àmbit esportiu també s'ha fet augmentant la inversió destinada als ajuntaments per a la millora i creació de nous equipaments municipals. En total, s'han destinat 15 milions d'euros a infraestructures esportives a tot Mallorca i a Marratxí aquesta inversió ascendeix a 650.000 euros.

«Celebram la bona entesa i col·laboració entre el Consell i l'ajuntament que ha fet possible batre un rècord d'inversions de la institució insular al municipi, que entre altres projectes han fet possible fer la coberta del poliesportiu municipal del Pla de na Tesa, un nou trespol i altres equipaments que empren els nostres clubs i residents per fer activitat esportiva» ha apuntat el batle de Marratxí, Miquel Cabot. 

Vídeos

pla de na tesa