El Consell, amb el programa «IESportiu», apropa l’esport als instituts amb baixa activitat esportiva
El Consell, amb el programa «IESportiu», apropa l’esport als instituts amb baixa activitat esportiva
(29/10/2021)
- Departament de Turisme i Esports / Comunicació i Premsa
L’activitat, que pertany a l’Àrea d’Esports, arribarà enguany a més de 250 alumnes de nou instituts de Mallorca amb una ampliació d’hores i dos centres nous.
El Consell de Mallorca ha reprès, al mes d’octubre, el programa «IESportiu» de la Direcció Insular d’Esports. Es tracta d’una oferta que apropa l’activitat física i l’esport als instituts d’educació secundària (IES) que presenten la taxa més baixa de participació en els programes d’esport en edat escolar i que, per tant, poden presentar una possibilitat alta de risc d’exclusió en aquest àmbit. Entre les novetats d’enguany s’han seleccionat nous instituts a diferents municipis, com a l’Arenal o a sa Pobla, s’han ampliat el nombre d’hores setmanals, passant de 20 a 24, i s’han inclòs nous esports alternatius com les modalitats pinfuvote, ultimate o lacrosse.
Durant el curs 2021/2022 participen nou instituts públics mallorquins en el programa «IESportiu», cinc de Palma, un de Manacor, un d’Inca, i incorporats de nou, un de Llucmajor i un de sa Pobla, que han estat seleccionats amb l’assessorament de la Conselleria d’Educació i Formació Professional del Govern de les Illes Balears. Un grup de més de dos-cents cinquanta alumnes, des de primer fins a quart d’ensenyament secundari obligatori (ESO), rebran classes esportives, al finalitzar les obligatòries, de les diferents modalitats que ells mateixos hagin triat. Els esports practicats, mitjançant monitors i organització del Consell, són condicionament físic, ball modern, esports alternatius, handbol, pàdel i voleibol.
L’objectiu del programa «IESportiu» és fomentar i promoure l’hàbit esportiu en els instituts públics que necessiten un major suport, davant la baixa participació en els programes d’esport en edat escolar. Segons la directora insular d’Esports del Consell, Marga Portells, «la finalitat és apropar l’activitat física com a mesura per facilitar l’adquisició d’hàbits saludables, d’una manera 100 % subvencionada pel Consell de Mallorca».
El calendari esportiu d’aquesta activitat abasta des del mes d’octubre fins al mes de maig, coincidint amb el curs escolar. Es desenvolupa durant vint-i-quatre setmanes lectives, un període llarg, que permet consolidar l’hàbit, treballar de prop amb aquest grup i generar una comunitat que va més enllà de l’aula i permet compartir afició.