CA

Totes les notícies

Acampaesport finalitza la temporada 2024 amb la visita del medallista olímpic Joan Toni Moreno

Acampaesport finalitza la temporada 2024 amb la visita del medallista olímpic Joan Toni Moreno

(03/09/2024)

  • Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports

El campus del Consell de Mallorca, que aquest estiu ha rebut 1.500 participants, acull la visita del piragüista guanyador del bronze a París 2024, que ha fet un col·loqui i una sortida a la mar amb els joves del darrer torn

Colònia de Sant Pere, 3 de setembre de 2024

Acampaesport, les estades esportives per a infants i adolescents organitzades pel Consell de Mallorca, finalitza la temporada 2024 amb una visita molt especial i una xifra de participació de 1.500 infants i joves. Avui, han rebut a la Colònia de Sant Pere el piragüista mallorquí olímpic Joan Toni Moreno, que ha fet bronze a les recents olimpíades de París 2024, en categoria C2 500 metres, juntament amb el seu company de la selecció Diego Domínguez. La visita és molt simbòlica, perquè el campus del Consell ha dedicat aquesta temporada a l’any olímpic, mitjançant tornejos i activitats específiques entre els participants.

Avui, el vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard; el director insular, Toni Prats, i el director tècnic de la Federació Balear de Piragüisme, Xavi Marroig, entitat que treballa mà a mà amb el Consell, han visitat les instal·lacions d’Acampaesport per acompanyar el piragüista en aquesta aventura i fer, d’aquesta manera, una cloenda sorpresa al campus, que ha reunit amb èxit 1.500 participants aquest estiu.

Els infants han participat d’un col·loqui on han conegut les fites del piragüista i li han fet nombroses preguntes, entre elles algunes com  si «és difícil arribar a unes olimpíades amb 24 anys», «quina és la metodologia d’entrenaments que ha usat» i, fins i tot, alguna qüestió més personal, com «de què fa feina» o «si surt amb els amics».

L’objectiu de conèixer-lo com a perfil destacat s’ha complert. Joan Toni Moreno, medalla en mà, s’ha mostrat molt atent amb el grup i, en acabar, ha practicat piragua dins del programa d’activitats previstes del Consell. El piragüista ha comentat que «a Mallorca s’està fent molta feina pel piragüisme, el que ens posiciona a nivell mundial».

El conseller Bestard, per la seva part, ha agraït la visita del piragüista dins de les activitats del Consell de Mallorca i ha remarcat que «l’aposta del Consell per aquest esport  és forta, i promocionam la modalitat tant en els tallers esportius de la casa, com a través de les sortides amb embarcacions grupals Dragon Boat, que la federació ha adquirit amb el suport del Consell per fer tallers». A més, ha afegit que «el piragüisme és present través del foment de les figures locals en els programes de valors. També s’estan posant les bases del que podria ser un futur canal d’entrenament de prestigi nacional i internacional a Alcúdia».

La sorpresa esportiva de l’any

El palista Joan Toni Moreno (Pollença, 4 d’abril de 2000) s’ha penjat la medalla de bronze en C2 500 metres en els Jocs Olímpics de París 2024. És la quarta medalla històrica per al piragüisme mallorquí. L’esportista del RCN Port de Pollença va aconseguir el passi olímpic després de superar les dues proves selectives de la Federació Espanyola (RFEP), una a Galícia i l’altre durant la Copa del Món celebrada a Hongria. Un plaer acollir-lo avui a l'Acampaesport, a ell i a una federació cent per cent  implicats amb l’educació esportiva d’infants i de joves.