CA

Totes les notícies

Acampaesport arribarà a més de 1.300 infants i joves aquest estiu amb esports nous i convivència a Artà

Acampaesport arribarà a més de 1.300 infants i joves aquest estiu amb esports nous i convivència a Artà

(21/04/2023)

Les estades esportives del Consell de Mallorca amplien el rang d’edat a 17 anys per donar més cobertura al grup adolescent, i ara seran de diumenge a dissabte, per facilitar la conciliació laboral i familiar.

Esports del Consell de Mallorca ja ha obert les preinscripcions de l’Acampaesport d’estiu, el programa d’estades esportives per a infants i adolescents amb més demanda de la Direcció Insular d’Esports. En places atorgades per sorteig, enguany hi participaran 1.320 nins i nines, que faran activitat esportiva envoltats de mar i muntanya a la Colònia de Sant Pere, a Artà, al Casal de Colònies de Sant Guillem i Sant Antoni. 

Les famílies ja poden preinscriure els infants en grups de fins a dos acompanyants i en un màxim de cinc torns. El termini acaba el pròxim 2 de maig a les 9.00 hores del matí i, posteriorment, es farà un sorteig per atorgar les 120 places setmanals. El programa comptarà amb 11 torns que s’iniciaran amb el final del període escolar, el 26 de juny, i s’allargaran fins al 9 de setembre. En tots els casos, les estades són d’una setmana i inclouen un total de sis pernoctacions. 

Com ha afirmat el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, «Acampaesport fomenta la pràctica esportiva i suposa una alternativa a la conciliació familiar durant les vacances». A més, Serra ha afegit «hem augmentat el nombre de places un 30 % respecte al 2021, atès l’alt nombre de preinscripcions: el 2022 varen superar les 7.000».

El 2023, com a novetat, es torna a ampliar el rang d’edat per apuntar-s’hi, dels 16 als 17 anys, per donar així més cobertura al grup adolescent, que disposa de menys activitats en l’oferta estival. A més, s’han fet millores en el calendari del programa, tenint en compte l’opinió de les famílies. Així, exceptuant el primer torn, els deu torns de juliol, agost i fins a la primera setmana de setembre, començaran en diumenge i acabaran en dissabte. Aquesta novetat permet la conciliació familiar, ja que no s’ha de fer el desplaçament en dilluns com es feia en temporades anteriors.

Immersions marines: novetat de 2023

Acampaesport ofereix una activitat multiesportiva de set dies en què els infants i adolescents practiquen fins a 40 activitats, repartides per grups d’edat i impartides per monitors titulats. Una agenda intensa que inclou la pràctica diària d’esports individuals i d’equip, activitat nàutica dos pics per setmana, tallers i coreografies. Així, els participants practiquen modalitats alternatives com tir de fona, vòlei, slackline, gimnàstica acrobàtica, o les aquàtiques piragüisme i paddle surf. 

Enguany, com a novetat, el grup d’edat de 14 a 17 anys podrà gaudir d’immersions a la mar, arran d’un acord d’Esports del Consell de Mallorca amb la Federació d’Activitats Subaquàtiques. Una forma original de conèixer la costa del Llevant des d’una perspectiva diferent, per treballar la fauna i flora marina de l’àrea a partir d’un bateig de mar adaptat a l’edat i capacitat dels joves. 

Acampaesport en xifres

El 2017 la Direcció Insular d’Esports, vinculada al Departament de Transició, Turisme i Esports del Consell de Mallorca, va posar en marxa l’Acampaesport. Des de l’inici, han passat pel programa gairebé 12.000 nines i nins, s’hi han incorporat activitats i esports nous i s’ha mogut per diferents àrees geogràfiques illenques. 

https://esports.conselldemallorca.cat/-/acampaesport-infants