CA

Totes les notícies

El Consell de Mallorca destina 851.000 euros a la Federació Balear de Trot per al desenvolupament de la indústria hípica de l’illa

El Consell de Mallorca destina 851.000 euros a la Federació Balear de Trot per al desenvolupament de la indústria hípica de l’illa

(22/02/2021)

El Consell de Mallorca, a través de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca, ha signat un conveni amb la Federació Balear de Trot (FBT) per al foment d’aquest esport a l’illa. Vigent entre l’1 d’octubre de 2020 i el 30 de setembre de 2021, l’acord dota a la FBT d’una subvenció de 851.000 euros per a actuacions tant a l’hipòdrom Son Pardo com al municipal de Manacor.

La signatura del conveni arriba després que el Ple del Consell l’aprovàs per unanimitat. L’aprovació d’aquest conveni demostra la bona sintonia que mantenen l’Institut de l’Esport Hípic i la Federació Balear de Trot.

La subvenció ratifica l'aposta del Consell de Mallorca pel desenvolupament de la indústria hípica, especialment del trot, activitat que uneix esport, sector primari, reclam turístic i economia. És el quart any d’aquesta aposta ferma, per això es renova el conveni que permet agilitzar el cobrament de premis per part dels cavallistes i mantenir l'activitat hípica, tan important en la conjuntura econòmica actual.

Aquesta subvenció permetrà mantenir les activitats dels hipòdroms, que repercuteixen directa i indirectament en l'economia de l'illa. A banda del pagament de premis i trofeus (especialment el del Gran Premi Nacional, per la seva rellevància social i esportiva), la subvenció possibilita el desenvolupament de carreres de trot, el pagament dels arbitratges i la contractació de seguretat. Així mateix, contribueix al control de pràctiques il·legals i el foment del benestar animal.

De fet, el conveni fa especial èmfasi en garantir i fomentar el benestar animal, mitjançant el control de pràctiques il·legals i la lluita contra l'administració de substàncies dopants.