CA

Salut i revisions mèdiques

Si el cor batega amb força per al teu equip, ha de bategar amb salut. Sergi Darder, jugador del RCD Mallorca

Més informació

Nou programa «Suma't» 2024-25

Més informació

Curses a la serra de Tramuntana

Més informació

El Consell tanca la temporada d’Estades Esportives per a la gent gran amb 600 inscrits

El Consell tanca la temporada d’Estades Esportives per a la gent gran amb 600 inscrits

(16/10/2024)

  • Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports

El programa s'ha posat en marxa amb regularitat el 2024 com a part de l'activitat esportiva de la institució

El Consell de Mallorca ha arribat a gairebé 600 persones amb el programa d’Estades Esportives per a la gent gran el 2024. Una aposta per una vida activa i saludable que la institució ofereix en els seus programes amb l’objectiu d’arribar a l’àmbit de l’edat adulta. 

Avui, 120 participants han tancat a cales de Mallorca, a Manacor el programa posat en marxa amb regularitat el 2024 des de l’àrea d’Esports. Es tracta de dos dies complets amb pernoctació i activitat física variada. Els participants han practicat marxa nòrdica, entrenament i estiraments, ball en parella i classes de ball, o pilates, en unes jornades amb  activitat intensa, adaptada a l’edat del grup.

Les Estades Esportives han tancat la temporada a l’hotel HYBEurocalas, on el vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, els ha acompanyat i els ha agraït el seu interès «en un programa que permet estar actius i conèixer l’illa fent esport». 

Bestard els ha donat la benvinguda i ha destacat que «el Consell aposta per activitats com aquestes i un complet catàleg esportiu destinat als ajuntaments i altres entitats». Un camí que el Consell de Mallorca comença amb exercici en edat escolar, passant per l’esport federat, l’esport en família i que ara amplia a la gent gran. «Volem fer que aquest programa sigui regular i cada pic més ampli», ha afegit el conseller.

Un programa que es regularitza

La població mallorquina creix i cada cop és més activa. En aquest sentit, Esports del Consell ha invertit 500.000 euros en la temporada 2023/24, per arribar amb propostes a la gent gran. Les «Sortides actives» i les «Activitats al medi» són uns paquets d’exercici en grup, on esport, cultura i natura es donen la mà, i fomenten l’exercici mitjançant caminades culturals, senderisme, marxa nòrdica o esports aquàtics. 

També es consolida el programa «Mou-te amb salut!»: sessions esportives regulars setmanals als municipis, en les quals participen 2.500 persones aquesta temporada.