CA

Salut i revisions mèdiques

Si el cor batega amb força per al teu equip, ha de bategar amb salut. Sergi Darder, jugador del RCD Mallorca

Més informació

Nou programa «Suma't» 2024-25

Més informació

Curses a la serra de Tramuntana

Més informació

El Consell edita una nova guia per a la tramitació d’esdeveniments esportius a Mallorca

El Consell edita una nova guia per a la tramitació d’esdeveniments esportius a Mallorca

(04/10/2024)

  • Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports

L’objectiu és facilitar la feina als organitzadors d’activitats esportives no permanents, un document pràctic fet pels tècnics de les àrees de Carreteres i Esports

Palma, 4 d’octubre de 2024
 
El Consell de Mallorca ha publicat una nova Guia per a la tramitació d’autoritzacions i de pagaments de taxes d’esdeveniments esportius. Un document pràctic a mode de protocol que ha estat creat conjuntament entre les direccions insulars d’Esports i la de Carreteres. Es tracta d’una guia impresa i en format digital que inclou, passa a passa, la tramitació de les activitats esportives no permanents.

La guia sorgeix de la Comissió d’Esport i Medi Ambient del Consell Esportiu de Mallorca (COESMA), òrgan consultiu del Consell que tracta dels aspectes que regulen el sistema esportiu i fa propostes per millorar-los. El seu objectiu és facilitar l’accés als tràmits que s’han de fer per organitzar i fer esdeveniments esportius, mitjançant un recull de la normativa, una classificació per tipologia d’instal·lacions i del tipus d’activitat, les taxes que s’han de cobrir, i la documentació que cal presentar per obtenir els diferents permisos.

Els consellers de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, i de Territori, Mobilitat i Infraestructures,  Fernando Rubio, acompanyats dels directors insulars, Toni Prats, i Rafael Oliver, han presentat avui la guia al poliesportiu Sant Ferran. Bestard ha apuntat que «aquest document és el resultat d’una extensa tasca transversal entre tècnics esportius i de carreteres, que es va plantejar a les comissions internes de feina del Consell Esportiu». I ha celebrat que «la guia sigui una eina pràctica i eficaç, amb un llenguatge que permet que les persones no habituades a la tramitació la puguin tenir de document de consulta».
 
El conseller Fernando Rubio ha afegit que la guia «pretén ser un document útil que doni resposta a la gran quantitat d’esdeveniments que es creen cada any, la regulació dels quals ha canviat segons la nova Llei de l’esport». I ha remarcat que «inclou el calendari real d’activitat actual i models de documents segons el tipus l’esdeveniment».

En aquest document es diferencien les autoritzacions segons el lloc on se celebra l’esdeveniment o la competició esportiva; i també segons les àrees d’activitats, és a dir, si són proves de recorregut per carrers, carreteres, camins asfaltats, en el medi natural, etc.

Podeu obtenir Guia per a la tramitació d'esdeveniments esportius en aquest enllaç.