CA

Salut i revisions mèdiques

Si el cor batega amb força per al teu equip, ha de bategar amb salut. Sergi Darder, jugador del RCD Mallorca

Més informació

Nou programa «Suma't» 2024-25

Més informació

Curses a la serra de Tramuntana

Més informació

El Consell de Mallorca realça el món del trot amb la celebració de més de 50 esdeveniments i activitats guiades en l'hipòdrom de Son Pardo

El Consell de Mallorca realça el món del trot amb la celebració de més de 50 esdeveniments i activitats guiades en l'hipòdrom de Son Pardo

(04/10/2024)

  • Departament de Medi Ambient, Medi Rural i Esports

El president Galmés i el vicepresident Bestard han acompanyat l’associació de gent gran de Santanyí en el recorregut que han fet per les instal·lacions

El Consell de Mallorca advoca per potenciar l’afició del món del trot a Mallorca amb un calendari de més de cinquanta visites guiades i esdeveniments que es duen a terme a l’hipòdrom de Son Pardo, a Palma, entre les quals destaquen les visites guiades per a federacions i associacions de gent gran i escoles; concursos, trofeus, campionats i les populars carreres de cavalls.

L’objectiu d’aquests esdeveniments relacionats amb l’activitat hípica és impulsar l’afició a aquest esport tan arrelat a Mallorca, mitjançant activitats d’oci que permetin conèixer de prop la cultura del trot.

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, i el vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, han acompanyat l’associació de gent gran de Santanyí en el recorregut que han fet per les instal·lacions de Son Pardo. També ha participat en aquest passeig el president de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca (IEHM), Gaspar Oliver.

Durant la visita guiada, el president de la institució insular ha destacat la importància «de valorar el món del trot i acostar a la societat un dels esports amb més tradició i popularitat de l’illa». «Hem incrementat notablement aquest tipus de visites guiades i actes impulsats per l’actual equip de govern, complint d’aquesta manera el nostre compromís de tornar a aquest esport l’esplendor d’antany», ha afegit Llorenç Galmés.

En aquest sentit, també s’ha pronunciat el vicepresident segon, Pedro Bestard, que ha afirmat que «la millor manera de potenciar l’afició al trot és donar-lo a conèixer mitjançant una participació activa, amb passejos per les quadres, les pistes i explicant als visitants els tipus d’entrenaments, etc.».

Més de 450 participants en les visites guiades gratuïtes

De moment, més de 450 persones d’una dotzena d’associacions i federacions de gent gran i escoles de l’illa han participat en les visites guiades gratuïtes durant el 2024.

Mitjançant un passeig per l’hipòdrom de Son Pardo, el públic pot tenir una perspectiva general de les instal·lacions, la seva història i cultura. Amb el personal de l’hipòdrom, els visitants coneixen les quatre pistes i els tipus d’entrenament que es poden fer; recorren les quadres dels cavalls i gaudeixen d’una visita interessant a Es Selleter i Museu. L’activitat es completa amb la visita a dues exposicions fotogràfiques, la zona de pes dels cavalls i la sala de dorsals, a més d’una trobada amb el manescal de l’hipòdrom.

El calendari de programació d’enguany inclou un total de setze visites guiades de centres de la tercera edat i escoles; quinze concursos canins, de domatge; exposicions; carreres de llebres i campionats i trofeus de salt, entre altres activitats.

A això, cal afegir el reforç del nombre de carreres als hipòdroms gestionats per l’IEHM, tant els dissabtes com els diumenges, i l’increment de la dotació dels premis per a aquestes competicions. En l’exercici del 2023 es varen fer 202 carreres subvencionables a Son Pardo i 352 a l’hipòdrom de Manacor. Durant l’exercici del 2024, es duran a terme 250 carreres a Son Pardo i 392 a Manacor.