Rècord d’escoles participants en el programa «Aprenentatge servei a la Serra de Tramuntana»

(25/09/2024)

  • Departament de Presidència

El conseller de Presidència, Antoni Fuster, ha explicat a la reunió de la Junta Rectora del Consorci Serra de Tramuntana que, per al nou curs, 48 centres educatius de Mallorca s’han adherit al programa

La Junta Rectora del Consorci Serra de Tramuntana, reunida avui en sessió ordinària, ha estat informada de l’èxit del programa educatiu «Aprenentatge servei a la Serra de Tramuntana». El conseller de Presidència, Antoni Fuster, ha explicat que per aquest nou curs escolar, s’han adherit al programa 48 centres educatius de Mallorca, concretament, 23 col·legis d’infantil i primària, 17 instituts de secundària, cinc col·legis concertats, una cooperativa, un CEIPSO i un centre de Formació Professional.

Aquest és el novè curs escolar que el Consorci Serra de Tramuntana, conjuntament amb la Conselleria d’Educació i Universitats, posa en marxa el programa «Aprenentatge servei Serra de Tramuntana» per als centres educatius de Mallorca, sustentat amb fons públics i que s’ofereix a través dels Centres de Formació del Professorat.

Els professors adherits al programa fan una formació específica sobre la metodologia «aprenentatge servei» i formació també sobre els valors de la serra de Tramuntana, un paisatge cultural declarat Patrimoni Mundial. El conseller Fuster ha explicat que s’ha previst començar amb aquestes jornades al mes d’octubre.

A partir d’aquí, el professorat ha de treballar amb l’alumnat per desenvolupar un projecte que sigui, alhora, un servei a la serra de Tramuntana, com per exemple, col·laborar amb entitats sense ànim de lucre en la conservació de l’entorn o de la pedra en sec; elaborar plafons i fulletons informatius; o dissenyar jocs educatius per conèixer la Serra.

La gran acollida d’aquest programa, segons el conseller Fuster, s’explica «per la metodologia participativa que suposa el fet de poder aprendre a partir de l’entorn i de participar en la seva conservació. Això produeix entre els infants un vincle i un sentiment de pertinença a la serra de Tramuntana i aprenen a estimar-la».

A la Junta Rectora també hi ha participat el conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, el director insular de Serra de Tramuntana, Antoni Solivellas; el gerent del Consorci Serra de Tramuntana, Lluís Vallcaneras, la Directora General de Cultura, Ricarda Margarita Vicens, el batle de Sóller, Miquel Nadal, el batle d’Esporles, Josep Maria Ferrà, i els representants polítics dels partits amb representació al Consell de Mallorca.