La Mesa permanent del Consorci Serra de Tramuntana es reuneix al celler Terra IóN

(24/09/2024)

  • Departament de Presidència

El conseller de Presidència, Antoni Fuster, ha informat que s’han rebut 8 sol•licituds de subvencions per fomentar la producció agrària que sumen més de mig milió d’euros

La Mesa permanent del Consorci Serra de Tramuntana, l’òrgan d’assessorament que aglutina vint de les entitats més representatives de la serra de Tramuntana, ha celebrat la reunió trimestral al celler Terra IóN. La iniciativa d’itinerar les reunions neix de la voluntat de conèixer de primera mà la tasca de les empreses de la Serra. Així, el mes d’abril la Mesa ja es va celebrar a les instal•lacions de la Cooperativa de Pollença i aquesta vegada, a proposta de la Cooperativa d’Andratx, la reunió s’ha realitzat a un celler sol•licitant del Distintiu Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial.

La bodega Terra IóN, situada entre es Capdellà i Andratx se centra en vins ecològics d’alta qualitat, blancs, negres i rosats, tot combinant tradició i innovació. Els membres de la Mesa han pogut visitar les instal•lacions i fer un petit tast. 

Han presidit la trobada el conseller de Presidència del Consell de Mallorca, Antoni Fuster, el director insular de Serra de Tramuntana, Antoni Solivellas, i el gerent del Consorci, Lluís Vallcaneras. Fuster ha agraït tant a la Cooperativa d’Andratx com al celler Terra IóN l’acollida i ha assegurat que «reunir-nos a la serra de Tramuntana, a les empreses que la cuiden i la mantenen viva, ens permet recordar i prendre consciència de la importància de la tasca del Consell de Mallorca, assolir una col•laboració publicoprivada per mantenir els valors que varen declarar la Serra de Tramuntana Patrimoni Mundial». 

El Conseller ha informat sobre la situació de la darrera de les convocatòries de subvencions del Consorci, la destinada al foment de la producció per a cooperatives, denominacions d’origen i confraries de pescadors. El termini per presentar-hi sol•licituds es va tancar el passat 16 de setembre i s’han rebut 8 sol•licituds per un valor total de 565.237,75 euros. 

El Conseller ha destacat la bona acollida del programa de divulgació dels valors de la serra de Tramuntana que enguany s’ha posat en marxa. L’envelat corporatiu ja s’ha instal•lat a les fires de Puigpunyent, Selva, Deià, Moscari i també a Palma, al Centre Cultural de la Misericòrdia, amb motiu de la Diada de Mallorca, i a la Llar de la Infància, en la Jornada de la Mobilitat Sostenible el passat dissabte. La propera sortida és el diumenge 6 d’octubre a la Fira Dolça d’Esporles.

També s’ha anunciat l’èxit del programa de rutes, visites i tastos, «Viu el patrimoni», que esgota les invitacions a cada sortida que s’organitza i que per aquest motiu s’ha decidit fer un sorteig en comptes de respectar l’ordre d’adquisició. En total, el programa consta de 12 activitats, de les quals ja se n’han realitzat 5; la propera és aquest diumenge a Estellencs, amb la Ruta de s’Ull de s’Aigua. 

A la reunió de la Mesa permanent han assistit els representants de 12 organitzacions.