El Consell de Mallorca renova la flota de cotxes de vigilància de les carreteres amb quatre nous vehicles cent per cent elèctrics

(25/09/2024)

  • Departament de Territori, Mobilitat i Infraestructures

L’adquisició ha suposat una inversió de 141.640 euros, es destinaran als vigilants de conservació de les autopistes i vies d’alta ocupació i tenen una autonomia d’entre 312 i 365 quilòmetres

El Consell de Mallorca, en una nova aposta per la mobilitat sostenible mitjançant energies netes, renova la flota de vehicles destinats a la vigilància i conservació de les carreteres de la nostra illa. Avui han estat entregats quatre nos vehicles cent per cent elèctrics que substituiran els de combustible fòssil. El conseller de Territori, Mobilitat i Infraestructures, Fernando Rubio, acompanyat del director insular d’Infraestructures, Rafel Gelabert i del secretari tècnic del departament, José Penadés, han rebut els vehicles. 

L’adquisició dels quatre vehicles cent per cent elèctrics ha suposat una inversió de 141.640 euros. Es destinaran a les tasques de vigilància de les autopistes i vies d’alta ocupació. Això permetrà que puguin recarregar les bateries mitjançant els punts d’abastiment amb plaques fotovoltaiques dels centres de conservació de l’autopista d’Inca, l’autopista de l’aeroport, l’autopista d’Andratx i el de la carretera de Manacor. 

L’oferta guanyadora del concurs públic va ser la que va fer la marca Peugeot amb el model 208 elèctric Active i una potencia mínima de 100kw, la qual cosa li permet 136 cv de força. Compten amb una autonomia elèctrica WLTP d’entre 312 i 362 quilòmetres en carretera i entre 491 i 519 quilòmetres per ciutat.