El Consell de Mallorca posa a disposició dels centres escolars de l’illa una àmplia oferta cultural educativa 

(23/09/2024)

  • Departament de Cultura i Patrimoni

La institució insular ofereix més de seixanta propostes per donar a conèixer la cultura i el patrimoni de Mallorca: diferents concursos, tallers d’escriptura creativa o assistir a un assaig general d’òpera, entre algunes de les propostes

El Consell de Mallorca posa a disposició dels centres escolars de l’illa una àmplia oferta cultural. La institució insular ofereix més de seixanta propostes per donar a conèixer la cultura i el patrimoni de Mallorca als alumnes aquest curs 2024-2025. 

La vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, explica que “l’objectiu d’aquesta iniciativa és posar a l’abast de tots els centres escolars de l’illa accions culturals pels seus alumnes perquè els més petits puguin conèixer la cultura i el patrimoni en tots els seus àmbits i vessants”. 

“Conèixer la història, les arrels, la cultura i tradicions de la nostra illa és fonamental per poder estimar i conèixer el que som i el que ens uneix com a mallorquins. Per aquest motiu feim feina per apropar el nostre patrimoni cultural als més petits perquè puguin gaudir d’una oferta d’activitats culturals de qualitat”.


Activitats Culturals educatives

Les activitats que s’inclouen dins aquest programa cultural per a les escoles són molt variades. El Consell de Mallorca, a més, ha especificat i recomanat per edats diferents activitats en funció del contingut i la complexitat. 

Entre les activitats disponibles destaquen les visites guiades per La Misericòrdia, el Teatre Principal, el Museu de Mallorca, el Museu Marítim, el Museu Krekovic, la Biblioteca de Cultura Artesana i Fundació Mallorca Literària.

En aquestes dependències del Consell de Mallorca, s’hi poden trobar Petits mestres d’aixa, activitat amb la qual els més petits podran conèixer les principals embarcacions que s’han fet a Mallorca, les seves diferències i les tècniques de construcció; tallers d’escriptura creativa o l’assistència a un assaig general d’òpera. 


Concursos culturals educatius

Cal destacar també els Premis Mallorca Jove que va posar en marxa, fa uns mesos, per primera vegada, el Consell de Mallorca, per tal de fomentar la creativitat en l’expressió escrita, promoure l’hàbit lector i reforçar les competències lingüístiques d’escriptura i lectura. 

Roca ha recordat que “en definitiva, es pretén ajudar a l’alumnat dels centres educatius de secundària i batxillerat de Mallorca a assolir una competència comunicativa sòlida”. Aquest curs, també s’inclourà la categoria de fotografia. 

Un altra concurs que també ha posat en marxa el Consell de Mallorca aquesta legislatura és el de dibuxar molins, que aquest 2024 ha tengut molt d’èxit.