Consell de Mallorca - Favicon
Consell de Mallorca Seu Electrònica Mallorca.es Transparència

CA

Webs oficials

Sala de premsa

Convocatòries de premsa

Totes

El Consell obre les preinscripcions de l’Acampaesport 2024

El Consell obre les preinscripcions de l’Acampaesport 2024

(19/04/2024)

Les estades esportives del Consell de Mallorca arribaran a 1.500 infants i joves amb el focus posat en la temàtica olímpica, més activitat subaquàtica i tallers de recollida de residus i reciclatge artístic

Les preinscripcions per a les estades esportives Acampaesport per a l’estiu ja estan obertes. El campus per a infants i adolescents organitzat pel Consell de Mallorca, que és un dels programes de l’àrea d’Esports amb més demanda, obrirà 1.500 places en onze torns a la Colònia de Sant Pere a Artà. 

El Consell de Mallorca manté l’increment d’aforament del 2023, amb l’ocupació total del Casal de Sant Guillem i Sant Antoni durant onze setmanes, del 24 de juny al 7 de setembre. El conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, ha destacat que «Acampaesport ofereix lleure esportiu en un medi natural privilegiat i vol donar suport a la conciliació familiar durant les vacances escolars amb un programa de baix cost». A més, ha afegit que «és un programa molt sol·licitat i ho demostra el nombre de preinscripcions, que va superar les 7.000 el 2023».

Acampaesport posa a l’abast de les famílies una activitat multiesportiva de set dies en què els infants i adolescents practiquen fins a trenta activitats, repartides per grups d’edat i impartides per monitors titulats. Una agenda intensa que inclou esports individuals i d’equip, jocs,… Així, els participants practiquen modalitats poc conegudes, com l’hoquei, scooter, gimnàstica acrobàtica, gimcana nocturna o minitennis.

Olimpisme i sostenibilitat
El 2024, com a novetat, Acampaesport se centrarà en la temàtica olímpica, amb activitats i tornejos específics per grups. Així mateix, es consoliden i s’amplien les activitats subaquàtiques, com l’snorkel o immersió lleugera, i els batejos de busseig per als més grans. Aquestes s’uneixen a les dues activitats nàutiques estrella: paddle surf i piragüisme. 

També hi haurà un taller nou de recollida de residus plàstics i de difícil reciclatge al litoral i als boscs propers (plàstics, llosques, bosses, llaunes, etc.), i amb el material recollit es crearan escultures. «Una activitat de conscienciació perquè entenguin la importància de tenir cura del que forma part de la seva cultura: el paisatge mallorquí», ha dit Bestard.

L’activitat esportiva reserva unes places NEE per a infants amb necessitats especials, que suposen un 2 % del total.