CA

Totes les notícies

Una nova edició del «Gaudeix l’illa sènior» del Consell reparteix 2.250 bons per a estades turístiques en hotels de Mallorca

Una nova edició del «Gaudeix l’illa sènior» del Consell reparteix 2.250 bons per a estades turístiques en hotels de Mallorca

(27/01/2022)

  • L’objectiu principal és fomentar l’obertura dels hotels i la reactivació del sector abans de Setmana Santa 
  • 4.500 persones jubilades o de més de 65 anys podran gaudir durant l’estada d’activitats que també promouen l’envelliment actiu

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, i el conseller de Presidència, Javier de Juan, han presentat en roda de premsa una nova convocatòria del programa d’estades turístiques  «Gaudeix l’illa», concretament la segona edició dedicada a la gent gran, que també inclou dinamització esportiva. Aquest projecte, en quatre edicions, ja ha beneficiat 52 establiments hotelers gairé 43.000 persones.

La finalitat principal és fomentar l’obertura dels establiments hotelers i altres sectors vinculats al turisme més enllà de l’estiu, a través del sorteig d’estades turístiques en allotjaments de l’illa. 

«Amb aquesta convocatòria complim dos objectius, que són ajudar reactivar la vida social, emocional i física de la gent gran i dinamitzar el sector turístic contribuint a avançar l’obertura de temporada», ha expressat la presidenta Cladera. «Tenim bones perspectives de cara a la temporada turística i amb aquesta iniciativa volem accentuar l’activació del sector quan abans millor», ha dit Cladera. «Si fins ara les estades eren per allargar temporada més enllà de l’estiu, ara ho feim just abans de Setmana Santa, per ajudar a avançar l’obertura».

Així, la Fundació Mallorca Turisme repartirà 2.250 bons per a dues persones, bescanviables per a una estada de dues nits i tres dies, en règim de mitja pensió a un hotel de Mallorca entre el 15 de març i el 7 d’abril. Les estades començaran en dimarts dematí i acabaran el dijous migdia, i inclouran activitats esportives i de turisme actiu per a les persones beneficiàries, que han de tenir més de 65 anys o estar jubilades.

Les estades es repartiran en quatre tandes:

  • 1a setmana:  del 15 al 17 de març       
  • 2a setmana: del 22 al 24 de març
  • 3a setmana: del 29 al 31 de març    
  • 4a setmana: del 5 al 7 d’abril 

El conseller Andreu Serra ha explicat que el  «Gaudeix l’illa Sènior» es desenvoluparà de dimarts a dijous, i així «omplim dates que tradicionalment queden buides fora de temporada alta». A més, Serra ha reafirmat que l’objectiu del programa és també «activar l’oferta complementària i de restauració local, i que es generi activitat al voltant dels hotels» en les setmanes anteriors a Pasqua. 

Les persones beneficiàries del bo hauran d’abonar 50 euros per aquesta estada (amb berenar i sopar inclòs) i les activitats que es desenvolupin , ja que la Fundació Mallorca Turisme subvenciona els 200 euros restants del valor de l’estada. Per això, el pressupost de la convocatòria és de 450.000 euros (cofinançat al 50% entre el Consell Insular i el Govern balear), i permetrà cobrir la despesa de 2.250 habitacions dobles en hotels de mínim 3 estrelles (3 claus en cas d’apartaments).  

Tal com estableix la convocatòria, participaran 8 hotels, de quatre zones diferents de l’illa: Palma, Serra de Tramuntana i Raiguer, Migjorn, Pla, i Llevant. Cada un oferirà unes 560 estades durant tot el període que dura aquest «Gaudeix l’illa». 

Les persones que vulguin optar a un d’aquests bons s’han d’inscriure a gaudeixsenior.com fins al 15 de febrer. Han de ser residents a Mallorca, estar jubilades (o parcialment jubilades) o tenir més de 65 anys.