CA

Totes les notícies

Mallorca acull els primers «Rencontres Internationales» de trot a Espanya

Mallorca acull els primers «Rencontres Internationales» de trot a Espanya

(13/11/2021)

És una fita històrica que posiciona l’illa com una destinació per a la pràctica esportiva de primer nivell. La presidenta Cladera ha rebut les delegacions internacionals participants en les carreres

La sala de Plens del Consell de Mallorca ha acollit avui les 16 delegacions internacionals de trot que s’han desplaçat a l’illa pel Premi «Rencontres Internationales», que se celebrarà demà a l’Hipòdrom Son Pardo. Així, la presidenta Catalina Cladera ha encapçalat la recepció, acompanyada del conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, el president de l’Institut de l’Esport Hípic de Mallorca (IEHM),  Lluís Socias; i el president de la Federació de Trot Balear, Joan Llabata.

Aquesta és la primera vegada que els «Rencontres Internationales» se celebren a l’estat espanyol, i la segona que ho fan fora de França. Es tracta d’un dels actes més importants en el món del trot, on hi participen tots els països col·laboradors amb la Federació Francesa de Trot. És, per tant, un esdeveniment esportiu de primer nivell i de gran promoció turística per a Mallorca.

“Que els «Rencontres Internationales» es facin per primera vegada a Espanya i que precisament Mallorca sigui l’escenari d’aquesta cita tan important i de tant de nivell, és un orgull per noltros”, ha expressat la presidenta Cladera. 

La presidenta ha apuntat que a Mallorca “el trot és més que una afició, és una família, una tradició arrelada que impregna la vida de moltes famílies, que s’ha mantingut de generació en generació, amb esportistes de renom mundial i amb unes infraestructures com l’Hipòdrom Son Pardo preparades per acollir competicions i esdeveniments internacionals com aquest, que també són un reclam turístic de qualitat”.

Premi «Rencontres Internationales»

Demà, diumenge 14 de novembre, es disputarà el Premi «Rencontres Internacionals» a l’hipòdrom Son Pardo, on competiran els millors conductors de cavalls d’Alemanya, Àustria, Bèlgica, Eslovènia Espanya, França, Gran Bretanya, Noruega, Hongria, Irlanda, Malta, Països Baixos, República Txeca, Sèrbia, Suïssa i Ucraïna. Els conductors, amb gran experiència internacional, garanteixen l’espectacle.

Després de les carreres, es farà entrega de les distincions als millors cavalls «Trotador Francès» de cada país durant l’any 2021, així com diverses distincions internacionals.