CA

Totes les notícies

La XIX Gala de l’Esport del Consell reconeix el podi de més de cent vint joves esportistes mallorquins davant gairebé mil espectadors

La XIX Gala de l’Esport del Consell reconeix el podi de més de cent vint joves esportistes mallorquins davant gairebé mil espectadors

(06/02/2020)

La presidenta Cladera ha destacat durant l'acte la importància de l'esport per transmetre valors i per fomentar l’autonomia personal i la presa de decisions.

  • La nedadora d’Inca Cata Corró ha estat homenatjada amb el premi Jugam i s’ha reconegut la trajectòria de Teresa Palanques en l’àmbit de la gimnàstica
  • La Gala ha tingut com a padrins el jugador de l’RCD Mallorca Joan Sastre i amb la gimnasta Cintia Rodríguez, candidata als jocs de Tòquio 2020
  • El cantant Famous, guanyador del programa Operación Triunfo 2019, i el cantant Jaume Mas, participant de La Voz, han amenitzat l’acte, que s’ha vestit d’escenografia esportiva

 

Avui horabaixa ha tengut lloc la XIX Gala de l’Esport al Teatre Principal de Palma, en la qual cent vint-i-vuit joves esportistes mallorquins de vint-i-una modalitats diferents han rebut un reconeixement públic davant gairebé mil espectadors. Són els esportistes que han fet primers a campionats nacionals o pòdium en l’àmbit internacional al llarg de la temporada 2019, tant en esports individuals com col·lectius.

Organitzat per la Direcció Insular d’Esports del Consell de Mallorca, l’esdeveniment vol reconèixer els mèrits aconseguits per esportistes federats en edat escolar de Mallorca (de fins a setze anys).  L’acte ha comptat amb la presència d’uns padrins destacats, que són un exemple per a l’esport mallorquí, per la trajectòria en projecció. D’una banda, el jugador de l’RCD Mallorca i capità de l’equip de primera Joan Sastre i, de l’altra, la gimnasta Cintia Rodríguez, representant del Club Xelska i classificada per als jocs de Tòquio 2020. Ambdós han acompanyat el jovent campió per donar-li suport en les seves fites.

Els nins i nines que han competit en campionats nacionals i internacionals i han destacat per les posicions aconseguides, també han rebut els guardons d’esportistes olímpics mallorquins, com l’atleta Joan Munar, el ciclista Joan Llaneras, el nedador Xavi Torres, la nedadora Maria Fuster, el piragüista Sete Benavides, el gimnasta Fabián González, la taekwondista Brigitte Yagüe i la jugadora de bàsquet Gaby Ocete. Uns esportistes que han tengut un paper destacat durant la gala perquè han participat activament en l’entrega de premis.

El conseller Turisme i Esports, Andreu Serra, ha estat l’encarregat d’obrir l’acte. Ha volgut destacar l’atenció especial que el Consell de Mallorca dedica a la incorporació dels més joves en l’activitat esportiva «com una de les millors fórmules per al desenvolupament integral de les persones i la transmissió de valors educatius». Serra ha afegit que, al llarg de 2019, l’àrea d’Esports ha donat suport a federacions i clubs amb una subvenció nominativa de gairebé un milió d’euros i també en espècie, mitjançant trofeus i material esportiu.

El tancament l’ha fet la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera. A banda de felicitar els esportistes reconeguts avui, els ha qualificat d'exemples per a la transmissió de valors i per a l'estima a l'esport:  «seguiu demostrant que Mallorca és terra de campions. Sou molts, més de 32.000 llicències esportives, amb una creixent importància de les al·lotes.  És una gran feina de base, que hem d’agrair a federacions, clubs, i naturalment a tots els pares i mares».

D’altra banda, Cladera ha afegit que, en el camp dels esports col·lectius, «L’esport és una eina de vida, no només per transmetre valors, sinó també per fomentar l’autonomia personal i la presa de decisions. No es tracta només de guanyar i perdre. Es tracta de gaudir, de sentir-se realitzat. I sobretot, de fer servir l’esport com un camí cap al benestar personal».

La Gala, que ha adoptat un format temàtic amb escenografia esportiva, actuacions per al jovent i uns presentadors televisius i esportius, arriba a la denovena edició i ha suposat un exemple per a moltes federacions, que també n’han fet al llarg del curs esportiu. 

Homenatges a Cata Corró i Teresa Palanques
Paral·lelament, a més dels infants guardonats, s’han lliurat diversos reconeixements a federacions, entitats esportives, municipis i persones físiques que han destacat per la trajectòria i pels projectes desenvolupats directament relacionats amb l’esport base a Mallorca. Entre les mencions especials, s’ha homenatjat la nedadora d’Inca Cata Corró amb el premi Jugam, que reconeix l’esforç i la superació d’aquesta esportista d’elit, que s’entrena amb el Club Natació Sabadell. 

Així mateix, també s’ha homenatjat la trajectòria de la patinadora retirada Teresa Palanques, presidenta i fundadora del Club Patí Palma, el club de patinatge artístic més veterà de la ciutat. Palanques fou campiona d’Espanya infantil l’any 1974 i de Balears per parelles mixtes (1973-74 i 1976-79). El 1978 i 1980, es classificà en setena posició al campionat d’Europa per parelles mixtes. El 1979, aconseguí la medalla de bronze també als campionats d’Europa júnior per parelles i guanyà la Copa d’Europa. 

La XIX Gala de l’Esport ha estat dirigida pels presentadors Àngela Garcia i Joan Martí, amb actuacions destacades, com la coreografia de l’alumnat mallorquí de l’acadèmia Top Dance o l’actuació dels cantants Jaume Mas, el pollencí que ha participat en la segona edició de La Voz, o de l’artista Famous, guanyador de l’edició d’Operación Triunfo 2019. La Gala, la més antiga en l’àmbit dels esports a les Illes Balears, disposarà d’un directe a Facebook, a les plataformes del Consell de Mallorca, Esport Base Mallorca i Turisme i Esports.

 

Pots consultar els reconeixements a https://web.conselldemallorca.cat/documents/559414/0/20200206_Reconeixements_Consell_Mallorca_Gala_Esport.pdf/abc6e419-8318-a508-2a8b-e635979706e9?t=1581005701457