CA

Totes les notícies

El programa «Jugam amb l’elit» del Consell arribarà a gairebé 6.000 infants amb 20 equips de primera, més esports i més clubs femenins

El programa «Jugam amb l’elit» del Consell arribarà a gairebé 6.000 infants amb 20 equips de primera, més esports i més clubs femenins

(17/11/2021)

La col·laboració amb els clubs d’elit acosta els valors de l’esport a les escoles i entitats esportives, i enguany posarà en pràctica una nova eina didàctica 

Avui la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, i la directora insular d’Esports, Marga Portells, juntament amb els representants de 20 clubs d’elit han presentat a Son Pardo el programa «Jugam amb l’elit» per al curs 2021-22. La col·laboració de l’àrea d’Esports amb els equips de primera permet acostar els valors a escoles i entitats, de la mà dels clubs que estan en la màxima categoria que hi ha a Mallorca en la seva modalitat esportiva. L’acte ha comptat amb la presència dels presidents i jugadors dels clubs, i amb la dinàmica conducció per part de la ciclista Mavi García i el nedador Xavi Torres, que han presentat un nou joc de valors junt amb els esportistes d’elit.

Les xifres mostren la bona salut del programa, amb cada cop més demanda, que aquest curs arribarà a gairebé 6.000 infants i joves a través de més de 200 tallers. El programa «Jugam amb l’elit» es basa en diferents activitats, que inclouen xerrades-debats o visites al camp, entre d’altres, basades en un valor i pràctica esportiva relativa a l’esport en qüestió. La presidenta Cladera ha destacat que «l’activitat permet que l’alumnat comparteixi experiències per aprendre valors com la disciplina, el respecte, la igualtat o la tolerància».  Cladera ha afegit, que es «manté viva la entrada de nous clubs per tal que es diversifiquin els esports i, cada vegada més, hi hagi representació d’equips i figures femenins».  Per la seva part, el conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra ha comentat que «els clubs que estan en la màxima categoria de la seva modalitat esportiva, per la seva experiència i discurs són un exemple i referència per als joves, un mirall de valors».  

Han assistit a l’acte representants dels 20 clubs esportius que col·laboren amb el Consell: CB Bahía San Agustín, Club Bàdminton Palma, Club Sant Josep Obrer, Club Voleibol Manacor, Club Voley Palma, CN Ciutat de Palma de Waterpolo, Discaesport BSR CD, Espanya Hoquei Club, Mallorca Hockey Club, MiTourA Handbol Marratxí, Palma Futsal, Shamrock Rugby Club, RCD Mallorca, Voley Ciutat Cide, l'UD Collerense, i els nous equips que s’incorporen aquesta temporada: l’AD Son Sardina i el CD Atlético Baleares, equips femenins de futbol, l’Asnimo Agora Portals de bàsquet femení, el CB Binissalem Asnimo BCR de bàsquet adaptat i el Mallorca Waterpolo Club femení. 

Amb les noves incorporacions s’incrementen els equips femenins al programa, el que demostra l’avanç en aquesta àrea a les classificacions i la bona disponibilitat dels clubs per participar. 

Un programa amb valor que creix
El programa «Jugam amb l’elit» té cinc anys de recorregut al Consell, i un gran èxit d’acollida tant per part de les escoles i entitats esportives, com dels equips de primera. A nivell quantitatiu, en cinc temporades s’ha doblat el nombre de clubs participants, passant de 9 a 20. Quant als continguts, s’ha creat la divisió «Creixem amb l'esport», que promou esports singulars i ajudar a fomentar l'esport femení.

Des d’Esports s’han afegit modalitats esportives com rugbi, hoquei herba, handbol o waterpolo i hem augmentat els equips d'esport femení. Així, a la primera temporada 2016-17 dels 9 clubs tan sols 2 eren femenins. Aquesta temporada dels 20 clubs participants 9 són femenins, gairebé a paritat amb els masculins, com el Club Sant Josep Obrer o l’Asnimo Agora Portals de bàsquet, el Mallorca Hockey Club d’herba femení, l’AD Baleares, AD Son Sardina o UD Collerense de futbol, el Mallorca Waterpolo Club, el Shamrock de rugbi o el Ciutat Cide de voleibol.

Nova eina didàctica escolar
El curs 2021-22 els infants jugaran amb una nova eina didàctica creada per l’àrea d’Esports. Es tracta de «El joc dels valors», que es deixarà a l'aula on s'hagi fet una visita d'un club d'elit perquè el professor pugui seguir treballant els valors i així reforçar el contingut de les sessions esportives. El joc és una  forma per aprendre molt lúdica i efectiva, i permetrà debatre sobre aquells valors que també apareixen en la vida diària. 

En la presentació s’ha mostrat el joc, que representa 21 valors esportius com la perseverança, la inclusió, la motivació o l’empatia, com alguns amb els quals es fa feina a l’aula. Des del Consell s’aposta per la feina en xarxa amb clubs i federacions per arribar als infants i jovent mallorquí. La presidenta ha comentat que «seguim treballant per al foment de l’esport i per a la promoció d’hàbits saludables des de la base, quan s’està formant la rutina i la personalitat». 

Vídeos

Directe