CA

Totes les notícies

El Consell avança algunes línies de suport del Pla «Mallorca Reacciona» als regidors d’Esports de l’illa

El Consell avança algunes línies de suport del Pla «Mallorca Reacciona» als regidors d’Esports de l’illa

(12/05/2020)

La institució insular també treballa en coordinació amb el Govern i les municipalitats per la reobertura segura de les instal·lacions esportives

El conseller de Turisme i Esports, Andreu Serra, la directora insular d'Esports, Margalida Portells, i el director general d'Esports del Govern de les Illes Balears, Carles Gonyalons, s'han reunit amb batles i regidors d'Esports dels ajuntaments mallorquins. La reunió institucional telemàtica en xarxa coordinada pel Consell, que integra totes les entitats oficials, ha servit per presentar una guia esportiva de la fase 1 de la desescalada, i assistir a la normalització i reobertura de les instal·lacions esportives de manera segura i efectiva. 

Així mateix, en la reunió s’han avançat algunes línies de suport que el Consell té previst posar a  disposició dels consistoris dins del Pla «Mallorca Reacciona», de cara a donar suport a les activitats esportives municipals a casals i instal·lacions esportives durant l'estiu, que permetin conciliar vida familiar i laboral. El conseller Serra ha avançat que el Pla «Mallorca Reacciona» preveu proporcionar «ajudes socials en aquest sentit, que arribin a les famílies i permetin reprendre una activitat segura i regular». 

Normalització de la pràctica esportiva

Els ajuntaments han mostrat les seves inquietuds respecte a aspectes de gestió al voltant de la Fase 1 de la desescalada, per la responsabilitat que comporta l'obertura de les instal·lacions esportives en àrees com el control d'accés, els aforaments o les mesures d'higiene entre d'altres qüestions. També per les demandes socials i dels clubs d'informació ampliada respecte a algunes mides de la Fase 1, publicada el passat dissabte.

Serra i Portells també han pres nota de les demandes dels municipis, que el Consell de Mallorca i el Govern de les Illes Balears platejaran al Consejo Superior de Deportes, per tal de concretar en la fase 2 de desescalada de l'estat d'alarma. Algunes giren al voltant de l'ampliació dels horaris per fer esport, la possibilitat d'obrir acords entre ajuntaments per tal de compartir espais per passejar o fer esport, l'obertura de l'esport i entrenaments en grup -seguint les mesures de seguretat aprovades- o les possibles modificacions de condicions i ajudes a les activitats extraescolars esportives dels municipis, per l'efecte de la crisi que ha provocat el COVID-19.

El Consell de Mallorca planteja una coordinació i regularitat d’aquestes reunions, per tal d'establir un diàleg amb les diferents entitats que gestionen l'àrea esportiva a Mallorca.