L'Oficina de Responsabilitat Social es dedica a planificar i a coordinar actuacions transversals encaminades a aconseguir els objectius marcats per l’estratègia Europa 2020.
L'objectiu és esmenar els defectes del model de creixement actual i crear les condicions per a un creixement més intel·ligent, sostenible i integrador. En concret, incideix en els àmbits següents:
- Ocupació de qualitat
- I+D
- Canvi climàtic i energia
- Educació
- Pobresa i exclusió social
La finalitat és incorporar de manera sistemàtica en el Consell de Mallorca i en els seus ens dependents criteris de responsabilitat social, ètica, ambiental i de proximitat en els processos de contractació i, en general, en les relacions econòmiques amb tercers, creant una mínima tècnica especialitzada que, amb caràcter transversal i permanent, incideixi en la planificació, execució i avaluació de les polítiques de responsabilitat social de la Institució, a partir dels processos econòmics vinculats a la contractació.
Les actuacions per tal d’aconseguir-ho són:
1. Implantació de la contractació socialment responsable.
- Fer servir els contractes com a instruments eficaços de promoció d’ocupació de qualitat, treball digne, inclusió social, accessibilitat, comerç ètic i igualtat de dones i homes.
2. Impuls a la responsabilitat social corporativa i a l’economia social i solidària.
- Canalitzar i divulgar la RSC d’empreses i/o persones compromeses amb el desenvolupament sostenible des de la dimensió social, econòmica i mediambiental.
- Identificar projectes i respostes davant els reptes socials d’empreses i/o persones capaces de generar, de manera sostenible, nous productes i serveis, d’obrir nous mercats amb futur i de repercutir els beneficis en la millora col·lectiva.
- Aprofitar el potencial de les empreses d’economia social i solidària per aconseguir els objectius principals de l’Estratègia Europa 2020.
3. Creació d'una unitat estadística.
- Donar visibilitat i transparència a les dades de què disposa el Consell de Mallorca fruit de la seva activitat en el marc de les seves competències.
- Donar visibilitat i transparència a les dades de què disposa el Consell de Mallorca.
- Facilitar un accés fàcil i transparent a la informació estadística sobre els serveis i l’activitat del Consell que garanteixi que la informació que arriba a la ciutadania s’ajusta a criteris d’objectivitat i de solvència i els faciliti l’anàlisi de la realitat o la presa de decisions.
El Consell de Mallorca destina 100.000 euros a les confraries de pescadors de l’illa
(09/02/2024)
- Comunicació i Premsa
El president Galmés, el vicepresident Bestard i la consellera Amate s’han reunit amb membres del sector pesquer a la llotja del peix de Palma aquesta matinada
El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, junt amb el vicepresident segon i conseller de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, Pedro Bestard, i la consellera de Desenvolupament Local, Pilar Amate, han visitat avui de matinada la llotja del peix de Palma. Després de la subhasta, i amb la presència del president de la Federació Balear de Confraries de Pescadors, Domingo Bonnín, i el president d’OP Mallorcamar, Pedro Mercant, s’han reunit amb membres del sector pesquer de l’illa. El president Galmés ha anunciat que enguany es destinaran 100.000 euros per a les deu confraries de pescadors de Mallorca.
El president Galmés ha assegurat que «amb aquesta ajuda mostram el nostre suport i compromís amb aquest sector primari. La seva feina és essencial, s’ha de garantir la supervivència del sector pesquer de l’illa. A més, se n’ha de destacar la importància en la vida i en l’economia dels diferents municipis pesquers de Mallorca. La pesca és una part essencial de la nostra història, del nostre present i ho ha de ser també del nostre futur».
Per la seva banda, el vicepresident Bestard ha assenyalat que «és molt important cuidar els nostres pescadors, defensar-ne els drets. Com demostren les protestes que aquests dies duen a terme els agricultors, comptar amb un sector primari fort és essencial per a Espanya i per als espanyols. Aquest equip de govern vetllarà pels nostres pescadors i per la cura i protecció dels nostres productes, en aquest cas, els provinents de la nostra mar».
67.000 euros de subvenció per a eficiència energètica i millores tecnològiques
OPMallorcaMar es va acollir en 2023 a la convocatòria de subvencions a entitats de l'economia social que atorga el Consell de Mallorca per a fer inversions a les seves botigues per a millorar l'eficiència energètica, l'accessibilitat i equipament tecnològic, per un import de 67.700 euros
En concret, en la part d'eficiència energètica, s'ha fet una inversió per a millorar els aïllaments, instal·lacions elèctriques, substitució de motors i aparells menys eficients i contaminants, i reducció de pèrdues d'energia innecessàries. Quant a la millora en programari tecnològic, l'adquisició de programes que permeten agilitzar els processos, millorar la rutines de treball de manera més eficient, reduir les càrregues repetitives als treballadors, i millorar l'experiència dels clients.